Dacă citești acest blog cu atenție și ești la curent cu postările mele de pe conturile de social media, cu siguranță știi că am o slăbiciune pentru fructele de mare.
Creveții sunt o alegere simplă dar extrem de gustoasă, iar cu fiecare mod de preparare vei descoperi o altă savoare, dar și un gust discret care te duce cu gândul la o splendidă vacanță exotică, pe malul Mării Mediterane.
Creveții se pot găti fie la grătar, fie în tigaie, stropiți cu ulei de măsline din belșug (cea mai gustoasă variantă). I-am folosit în multe rețete, serviți cu piureuri cremoase sau adăugați în supă cu lapte de cocos și fructe de mare, dar așa cum îi prezint astăzi, nu i-am mai gătit până acum.
Le-am dat aspect de Sărbătoare, pentru a putea fi alternativa celor ce nu consumă carne în perioada Paștelui. Ca să ieșim din banal, le-am pus alături o garnitură regală și un sos de usturoi verde și iaurt grecesc.
Ingrediente:
-
- 700 g creveți proaspeți (pe care i-am decorticat)
- 2 căței de usturoi
- ardei iute (opțional)
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc proaspăt de limetă
- sare
- piper
- 400 g Royal Mix de la BONDUELLE Vapeur
Pentru sosul de usturoi:
- 1 legătură usturoi verde (fin tocat)
- câteva frunze de coriandru
- câteva frunze de mentă
- sare
- ulei de măsline extravirgin (4 linguri)
- 2 linguri iaurt grecesc
Cum se face?
Creveții proaspeți (obligatoriu să fie proaspeți și nu prefierți) deși i-am decorticat, le-am lăsat coada pentru un aspect mai interesant.
Am pus creveții într-un castron și am adăugat peste ei uleiul de măsline, usturoiul (dat pe răzătoarea mica), sucul de limetă, un praf de sare și unul de piper (nu foarte mult, pentru că nu vreau să stric gustul natural).
Cât timp aromele se distribuie, este timpul potrivit pentru a face maioneza de usturoi.
Am pus usturoiul într-un mojar și cu pistilul am început să zdrobesc energic, am adăugat frunzele de coriandru și mentă plus uleiul de măsline și sare grunjoasă. Toate aceste ingrediente se vor transforma într-o pastă consistentă. Am potrivit cu iaurt grecesc la final și am lăsat maioneza deoparte.
Creveții au stat 15 minute deja, de ajuns cât să împrumute din aromele folosite.
Am înșirat creveții pe 4 bețe de frigărui, apoi le-am așezat într-o tigaie mare (tip grill) bine încinsă. Câte 2 minute pentru fiecare parte și frigăruile sunt gata.
Nu le-am servit înainte de a pregăti într-un timp la fel de scurt, o colorată garnitură regală, un amestec de conopidă, broccoli și morcov pre-gătite la abur înainte de a fi congelate.
Garnitura:
Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline și bine încinsă am adăugat amestecul de legume, am pus capacul și le-am lăsat acoperite pentru 5 minute. Am pus 1 lingură de unt și am acoperit vasul din nou pentru încă 3 minute.
Legumele se potrivesc de minune cu creveții dar și cu sosul de usturoi și iaurt grecesc. Am folosit aceeași garnitură regală și pentru o porție de cotlete de miel în crustă de ierburi.
Legumele astfel gătite își păstrează nutrienții, iar prin tehnologia folosită de cei de la Bonduelle se poate remarca cum acestea își păstrează textura, gustul și culoarea.
Dacă folosiți produsele Bonduelle, vă invit să intrați pe site-ul mixin3fix.ro, unde puteți descoperi noile mixuri Vapeur și puteți primi un eBook cu rețete savuroase. Ca să intrați în posesia lui trebuie să înscrieți codul unic primit în zona de degustare Bonduelle din magazinele participante în campanie sau pur și simplu intrați în joc. În plus, puteți câștiga premii utile în bucătărie.
Mult succes și aștept să îmi spuneți care este mixul vostru favorit!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns