Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau drumul la muzică și să povestesc cu voi despre ce-am gătit, ce am mai mâncat și cum a mai trecut câte o frumoasă zi din bucătăria food for your soul.
În prima săptămâna a fost cel mai dificil, eram stresată, îmi era teamă că am să dau greș într-o zi, că ceva o să-mi scape și că prin prisma sincerității am să spun și nu o să-mi fie bine. Asta a fost mereu problema mea majoră, îmi fac prea multe griji și mult prea multe gânduri.
Nu am dat greș deloc, am fost foarte atentă cu fiecare ingredient, încât acum știu sigur că nimic cu zahăr adăugat nu se va mai strecura în alimentația mea din neatenție 🙂
Am avut o zi extrem de activă în bucătărie și am gătit câteva ceva pentru zilele următoare, dar deocamdată o să vă povestesc cum am împărțit alimentele astăzi.
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Mic dejun: smoothie cu conopidă, banană, semințe de chia și făină de migdale
Gustare: 1 panită crocantă de secară cu hummus
Prânz: supă cremă de legume
Gustare: pepene roșu
Cină: creveți la tigaie cu ghimbir și usturoi + 1/2 avocado
Conopida este un aliment minunat, dar din păcate nu o folosesc în bucătărie atât de des pe cât mi-aș dori, însă astăzi am încercat să o pun la loc de cinste într-un borcan cu smoothie. De fapt adăugând făina de migdale am obținut mai curând o budincă foarte interesantă.
Am folosit conopidă congelată pentru că îmi era cel mai la îndemână, peste care am adăugat 1/2 banană, 1 linguriță semințe de chia și o lingură făină de migdale. Am folosit făina de migdale pentru că nu am avut niciu fel de lapte vegetal preparat și simțeam nevoia de ceva consistent, să nu uităm că micul dejun este foarte important.
Mult am mai gătit astăzi, printre care și o supă cremă de legume pentru pitici mofturoși, o supă la care am atentat și eu pentru că a fost cu mult morcov. I-am presărat câteva semințe deasupra și am servit-o stropită cu ulei de măsline.
Am mai fiert niște năut cu care o să fac mâine o salată drăguță, și dacă tot am pus oala pe foc, am fiert o cantitate mai mare să fac și un humus. Un humus în care am adăugat niște busuioc proaspăt, mix de semințe (dovleac, floarea soarelui și in) zeamă de lămâie și ulei de măsline, dar facem articol separat să vi-l prezint pe îndelete.
Am luat o panită crocantă din secară și mi-am făcut gustarea de la ora 11.
Evident că după conopida din smoothie și după o lingură de humus, m-am umflat ca un balon, dar nu mă pot abține de la humus, așa ceva nu pot face. Problema a fost în schimb că nu am putut mânca cina decât foarte târziu, aproape de ora 21, după ce m-am întors de la sală.
Dar înainte de antrenament mi-am luat o doză de pepene roșu.
După ora de antrement am venit și mi-am pregătit cea mai gustoasă cină pe care o poți face în 5 minute. Creveți la tigaie cu ulei de măsline, ghimbir și usturoi. M-am întors puțin în Spania, doar că n-au plutit creveții mei în ulei de măsline și nici nu am uns farfuria cu pâine (ce vremuri) .
Bine că nu am avut mai mulți creveți că riscam să fiu și acum cu farfuria în brațe. Cu fructele de mare nu mă pot pondera, ce să fac, am și eu slăbiciunile mele.
Pe ziua de azi de gătit am gătit, de muncit am muncit, la sală am ajuns, în jurnal am scris, copilul e în vacanță și cu brio reușesc să fiu și mamă, deci despre ziua de luni numai de bine!
Nu vă las fără o melodie de suflet:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns