Clasica supă cremă de legume
Deși gătesc tot felul de combinații și îmi place să mă joc în bucătărie folosind ingredientele preferate, întâmpin dificultăți destul de mari în a prepara ceva care să fie și pe placul Alexiei, astfel încât de cele mai multe ori pentru ea gătesc separat, rețete simple, clasice, dar cu mult gust.
Toți copilașii sunt dificili atunci când vine vorba de alimentație, iar eu am întâlnit prea puțini care să mănânce broccoli sau spanac (de exemplu) însă consider că nu este o tragedie. Sunt multe alte alimente de bază din care se pot obține preparate gustoase și bogate în vitamine.
Supa de astăzi este poate una din cele mai simple, pe care o fac cel mai des și este extrem de gustoasă și bogată în vitamine. Genul de supă ideală începând de la diversificare.
Ingrediente:
- 3 morcovi (mărime medie-mare)
- 2 tije apio sau 1/2 țelină (mică)
- 1 ardei kapia
- 3 cartofi
- 1 fir praz
- 1 păstârnac
- apă
- ulei de măsline (calitatea uleiului de măsline este foarte importantă, pentru că acesta are numeroase beneficii pentru sănătate, astfel încăt ideal este să cumpărați un produs certificat)
- pâine (prăjită sau crutoane de casă)
Modalitate de preparare:
- Legumele se curăță și se taie în cuburi, apoi se adaugă într-o oală potrivită și se acoperă cu apă, apoi cu un capac.
- Am lăsat pe foc până când morcovul s-a înmuiat, apoi am transferat legumele într-un castron, iar zeama am lăsat-o deoparte.
- Cu blenderul, am pasat ingredientele și am adăugat zeamă din când în când până am obținut consistența dorită.
- La final, am stropit cu ulei de măsline și sare după gust.
- Tot cu ulei de măsline am stropit și o felie de pâine prăjită.
Cam așa supa Alexiei a devenit și supa noastră, pentru că un gust atât de aromat și o textură cremoasă nu poți refuza.
Aștia mici de fapt au gusturi foarte bune, noi greșim încercând să complicăm lucrurile care sunt atât de simple!
O rețetă pentru mari și mici, pici și pitici, prințese și mămici sau prinți și tătici 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns