O zi de Duminică în familie, cam asta a fost ziua 56 fără zahăr adăugat! Ziua a început cu obișnuitul mic dejun luat în balcon, două cafele savurate în liniște și planuri noi pentru blog, pe care încă nu le voi dezvălui.
Duminica este și ziua în care reușesc să mai ajung la una din cele mai interesante clase de antrenament la care am fost vreodată. Bag Boxing este pentru mine cel mai intens și electrizant antrenament. Când a fost înlocuită clasa de BodyCombat cu Boxing puteam să jur că nu am să calc vreodată la o astfel de clasă. Întâmplător am intrat într-o discuție cu o doamnă care știa mai multe despre această clasă, iar când am întrebat-o dacă merită, mi-a zis scurt și la obiect că e clasă de scos toti dracii din tine, prin urmare am decis să văd despre ce este vorba.
Așa cum povesteam în acest articol, îmi place să încerc tot felul de antrenamente pentru a descoperi care îmi place cel mai mult și care mi se potrivește cel mai bine. Ajung rar la Boxing, dar de fiecare dată când ajung este o bucurie imensă.
Pentru că este o clasă de o intensitate crescută, de fiecare dată mănânc mult după ce termin antrenamentul. Duminica aceasta am planificat o ieșire la turcesc, pentru un prânz cu arome orientale.
Unde? La Divan, bineînțeles! Locația din Barbu Văcărescu
Ne-am dus la ora prânzului și ne-am delectat cu câteva preparate delicioase din bucătăria turcească care ne-au fost de ajuns și pentru masa de prânz și pentru cină. Dar până la aromele orientale, a fost un mic dejun pe cât de simplu, pe atât de consistent.
ZIUA 56 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Mic dejun: ouă cu vinete coapte, salată de roșii și ceafă crud-uscată
Prânz:
- humus cald cu semințe de pin
- brânză cu ardei iute la cuptor
- chiftele de cartof cu caise deshidratate și semințe de pin servite cu iaurt grecesc
- cotlet de berbecuț
- salată de roșii, castraveți, mentă și rodie
Pentru acest mic dejun cel mai mult durează vinetele, dar cât savurezi o cafea, nici nu știi cum au trecut 45 de minute și sunt gata de pus în farfurie.
Am tăiat vinetele pe lung apoi le-am crestat cu un cuțit ascuțit, le-am condimentat cu sare, piper și un strop de oregano (după gust) apoi le-am stropit cu ulei de măsline și le-am introdus în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45 de minute (aproximativ, depinde de intensitatea cuptorului)
Am fiert oușoarele și am desfăcut și pachetul de ceafă cumpărată de la Brașov.
Pentru salată am folosit 2 roșii mari, câteva măsline gemlik și o mână de busuioc proaspăt.
Când ajungi la Divan și deschizi meniul, șansele să te decizi prea repede sunt extrem de mici.
Cel puțin în cazul nostru se dau adevărate dezbateri pe marginea meniului. Din toate câte puțin și reușim să luăm o decizie pentru gustul fiecăruia.
Cel mai greu mi-a fost să stau departe de lipie, dar am stat, am rezistat și cu ocazia asta vreau să vă spun că humusul are gust un gust mult mai bun mâncat așa pur și simplu. Chifteluțele de morcov sunt de trecut pe listă pentru următoarea vizită, la fel și brânza iute la cuptor. A se nota dacă ajungeți la Divan!
Humusul a fost în varianta caldă și cu semințe de pin, absolut minunat!
Sunt cel mai mare fan cotlete de berbecuț, pot mânca oricâte la orice oră, noroc că mănânc rar, iar arunci când le mănânc la restaurant există o anume cantitate ce îți este adusă.
Este singura carne după care am poftit în sarcină, mi se pare cea mai gustoasă și cea mai savuroasă alegere. Cotletul de berbecuț îl cer oricând am ocazia!
Am găsit la Divan un cotlet bun pe care l-am asociat cu o salată de roșii, castraveți, mentă, fistic și rodie.
La Divan am mai fost, mi-a plăcut și în trecut, mi-a plăcut și Duminică și sper să îmi placă și data viitoare.
Pot spune că am avut o Duminică cu mult gust!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns