DA, MAMĂ, MĂNÂNC PIZZA
Gata, recunosc, am mâncat o ciudățenie care a fost cea mai bună pizza din câte mi-au ieșit mie din cuptor de-al lungul anilor! Recunosc, da, am mâncat pizza, și a fost genială.
Ce crezi?? O să mai fac, atât de bună a fost!
Cum mă să faci pizza cu guacamole?
Uite așa 🙂
Nu e păcat să nu experimentezi? E o vorbă, omul cât trăiește învață… mare adevăr, ar fi și păcat să mănânci toată viața aceleași și aceleași mâncăruri.
Ca să nu mai zic că dacă nu experimentam EU, această rețetă nu ar fi fost pe blog, ceea ce ar fi fost chiar trist 🙂
Să începem cu începutul. Era joi dimineață când lăsam copilul la școală, cam ciufut copilul în această dimineață, așa că sunt nevoită să apelez la trucuri de furt al zâmbetului și propun pizza la cină. *Noooo, nu te gândi că fix de pizza cu avocado i-am zis, că stricam chiar de tot și ziua de joi, și următoarea. I-am zis doar că fac aluatul și modelăm împreună ca de obicei.
Zis și făcut, pregătit ingrediente pentru pizza, pregătit aluat, mai aveam de așteptam să ajungă mândra acasă.
Pentru ea topping-ul este clasic: sos de roșii (mai scap eu niște busuioc că altfel ar fi un sos chior) măsline, șuncă de curcan, porumb, ardei roșu și mozzarella, nimic în plus, nimic nou sub soare, aceleași ingrediente ca întotdeauna.
Topping-ul este pus peste un blat de pizza în care am folosit următoarele ingrediente:
- 400 grame faină albă
- 50 grame faină de orez
- 200 ml apă
- 7 grame drojdie uscată ( un plic) sau 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță de zahăr brun
- un praf de sare
Modul de preparare al aluatului este AICI.
După ce aluatul este dospit și gata pentru a putea fi întins în tavă, am preîncălzit cuptorul la 200 de grade, am așezat aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (forma de pizza era ocupată deja) și l-am introdus în cuptor pentru 10 minute.
Pentru topping-ul cu guacamole am avut nevoie de:
- 2 avocado
- 1 linguriță ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 dovlecel mic, feliat cu curățătorul de legume pentru a avea fâșii subțiri
- câteva măsline kalamata
- 6-7 felii mozzarella
Avocado curățat l-am pasat cu furculița, apoi am adăugat sare, piper, uleiul de măsline și zeama de lămâie (care previne oxidarea) și am amestecat bine toate ingredientele.
După cele 10 minute am scos blatul din cuptor și am adăugat sosul guacamole și restul ingredientelor (mozzarella la final)
Am introdus tava din nou în cuptor pentru alte 10-15 minute (în funcție de puterea cuptorului, atenție încă că imediat se poate rumeni pe margini, eu am fost la un pas de a o strica)
Înainte de servire i-am adăugat baby spanac.
Bătaia cea mai mare pe ea a fost, nuu, nu vă imaginați că Alexia a ieșit din tipar, ce sens ar avea…
Poți servi astfel de felii la o mică petrecere, în loc de alte antreuri demodate, sau pur și simplu să faci o petrecere întreagă doar cu pizza și să-ți surprinzi invitații și cu ceva mia colorat.
Ar mai fi mers porumb (dar eu nu vreau, mi s-a părut perfectă exact așa cum a ieșit)
Sunt foarte curioasă să aflu de la tine dacă ai încercat-o și cțât de mult ți-a plăcut 🙂
Poftă bună!
Cu drag,
D
*Ah, era să uit și e important să îți amintesc că dacă îți plac rețetele și articolele mele mă poți ajuta cu un share, sau cu o recomandare către prietenii tăi. Mulțumesc
Mulțumesc pentru Rețete și pentru suflet, am o abordare pentru dumneavoastră -)) fără gluten-))) o noua provocare-))) as mânca și eu pizza, prăjituri etc și nu cu fainuri speciale-)) puteți inventa ceva și pentru noi??? Mulțumesc-)
Eugenia, in primul rand iti multumesc pentru aprecieri, iar in al doilea rand sa stii ca o sa tin cont sa mai postez si fara gluten reteta simple, insa vreau sa iti propun sa incerci pizza cu blat de conopida. Este pe blog reteta si iti jur ca este senzationala!! Ce parere ai?