A zis cineva fasole bătută!?
Fasole bătută ca la mama acasă nu găsesc în altă parte. Nici nu știu cum să o fac atât de bună, tocmai de aceea eu am făcut o rețetă total diferită. Pentru ce să mă amăgesc dacă oricum nu iese atât de bună ca a ei?
Dar, nici cu rețeta asta nu îmi e deloc rușine! Ba chiar sunt tare mândră de combinația de arome și de rezultatul final care parcă s-a epuizat într-o clipită.
De fapt eu pusesem niște fasole albă la înmuiat pentru o mâncare de fasole picantă, doar că niciodată nu am apreciat cantitatea și întotdeauna, dar întotdeauna fac o cantitate prea mare.
De data asta am împărțit boabele astfel: 300 grame pentru mâncarea de fasole și 200 pentru fasolea bătută.
Am fiert toată cantitatea de fasole într-o apă, apoi am schimbat apa, am clătit fasolea și am pus-o din nou la fiert într-o altă apă curată.
În oală am mai pus 1 țelină mică și 2 morcovi. Când fasolea a fost fiartă complet, am scos 200 de grame într-un castron și am lăsat-o câteva clipe să se răcorească.
De fapt pentru acest castron am folosit:
- 200 g fasole albă
- 1/2 țelină
- 4 căței de usturoi (depinde de mărime, dacă sunt f mari, redu cantitatea la 2)
- ulei de măsline (20-30 ml)
- sare
- piper
- praz
Cum am procedat?
Fasolea fiartă (în două ape) împreună cu țelina se transferă într-un blender unde se adaugă usturoiul, sare, piper și ulei de măsline. Cu ajutorul blenderului se amestecă toate ingredientele până când se obține o pastă cremoasă.
În cazul în care amestecul este unul prea gros, adaugă câteva linguri din apa în care a fiert fasolea.
Prazul tăiat rondele se trage la tigaie într-o lingură de ulei de măsline, până când se înmoaie puțin.
Fasolea băuttă se stropește cu ulei de măsline, i se pune prazul deasupra, se fotografiază dacă este cazul, apoi se savurează musai pe o felie de pâine integrală, proaspăt scoasă din cuptor!
Poftă bună să aveți!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns