Muffins cu banane și făină de migdale sau mai simplu zis cum ai putea încânta toată familia cu un desert sănătos, minunat pentru cafeaua de dimineață, pentru o gustare delicioasă la birou sau pentru pachețelul de școală al copilului.
Cel mai nou desert de pe blog, cu solicitarea cea mai mare de rețetă într-un timp cât mai scurt (la vizualizarea acesteia pe contul de Instagram)
Combinația dintre banane, făină de migdale și fulgi de ovăz este incredibil de gustoasă, iar faptul că nu am adăugat zahăr în compoziție mă face să le trec pe lista favoritelor în materie de deserturi.
Ce m-a bucurat cel mai mult este faptul că le-a apreciat și Alexia, un adevărat critic mai ales în materie de dulciuri.
Cu un timp de preparare de 10 minute și un timp de gătire de 30, am pregătit 8 muffins!
Ingrediente:
- 2 ouă (cât mai organice)
- 2 banane medii (bine coapte)
- 1 lingură miere de albine (opțional, depinde cât de dulci vrei să fie)
- 3 linguri lapte de migdale
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingurită praf de copt
- 96 g făină de migdale (din migdale crude)
- 45 g făină de ovăz (măcinată din fulgi de ovăz) + 2 linguri
Mod de preparare:
- Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am tapetat o tavă de brioșe cu forme de hârtie.
- Într-un bol am bătut ouăle, apoi am adăugat cele două banane tăiate și am pasat cu furculița.
- Am adăugat 1 lingură de miere, praful de copt și laptele de migdale, apoi am amestecat toate ingredientele.
- Într-o râșniță de bucătărie am băgat midgalele și le-am măcinat fin, la fel am procedat și cu fulgii de ovăz.
- Am adăugat ambele ingrediente peste amestecul din bol.
- Din compoziția rezultată am umplut formele și am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Timpul poate varia între 25-35 de minute, în funcție de cuptorul fiecăruia. Eu le-am ținut 30 de minute și a fost foarte bine așa.
- Le-am lăsat 5 minute în tavă înainte de a fi scoase. Când încă sunt călduțe se va desprinde mai greu hârtie, însă după 1 zi se vor scoate foarte ușor și frumos din ambalaj.
Se pot servi cu unt de arahide și cu banană, dar pentru o variantă mai lejeră sunt destul de bune fără un alt topping.
Cu drag,
D
Delicioase, usor de facut si foarte sanatoase 🙂 Multumesc, Daniela!
Cu toata dragostea ❤️
Ffff bune! Recomand! Multumim de reteta!
Eu nu am mai adaugat miere! Noua ni s-au parut suficient de dulci!
Cu tot dragul! Ce mult ma bucur ca ti-au placut. Nici eu nu as suplimenta cu miere de albine, sunt atat de dulci doar cu banana 🙂
Buna Au iesit delicioase dar innteriorul destul de umed.Asa trebuie sa fie? E prima data cand folosesc faina de migdale.Multumesc
Bunaa! Da, usor umede, nu rau. Faina de migdale si faina de cocos sunt diferite ca si textura. Important este gustul si ma bucur ca iti plac!