FRIGĂRUI DE LEGUME LA CUPTOR CU SOS CHIMICHURRI DE RUCOLA
Oh, Doamne, cred că tocmai ce am mâncat cele mai bune frigărui de legume și nu îmi dau seama dacă este de la combinația de legume sau de la sosul de rucola.
În orice caz este o rețeta pe care o voi repeta cu siguranță!
Aceste frigărui se fac foarte ușor, sunt extrem de gustoase, sunt minunate mai ales dacă aveți invitați vegetarieni la masă. În plus se pot prepara la cuptor, așa că este o rețetă minunată pentru cei ce stau la bloc sau pentru cine nu mai are chef să aprindă grătarul.
Sunt gata în 30 de minute, iar necesarul de ingrediente este unul foarte mic. Doar cu o ceapă roșie, câteva ciuperci, cartof alb și cartof dulce, niște ardei roșu, sosul chimichurri de rucola și niște ulei de măsline, vei putea pune pe masă o farfurie colorată și gustoasă.
Insist pentru sosul de rucola, va da o aromă aparte acestor frigărui!
Ingrediente:
- 1 cartof dulce mare sau 2 mai mici tăiat în cuburi
- 4 cartofi albi
- 1 ardei roșu
- 1 ceapă roșie
- 20-25 ciuperci champignon mici
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- sos chimichurri de rucola
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade.
Pentru început se taie cartofii în cuburi mai mari, se plasează într-o oală, se acoperă cu apă și se pun la fiert. Câdn apa începe să clocotească se lasă 5 minute pe foc, apoi se îndepărtează de pe sursa de căldură și se scurg de excesuld e apă.
*Acest pas va ajuta în gătirea mai rapidă a cartofului.
Restul legumelor le-am pregătit astfel:
- ardeiul tăiat în pătrățele
- ceapa tăiată pe jumătate și desprinsă fiecare foaie
- ciupercile le-am curățat și le-am îndepărtat doar codița
Am folosit niște bețe de frigărui mai mari pe care am pus alternativ legumele: cartof dulce, ciupercă, ardei, ceapă, cartof alb și am reluat ordinea până la epuizarea ingredientelor.
Am condimentat cu sare, piper și un strop de ardei iute, apoi am stropit frigăruile cu ulei de măsline și le-am așezat într-o tavă pe care am introdus-o la cuptor timpd e 30 de minute. Am întors frigăruile la jumătatea timpului.
*Timpul poate să difere, depinde cât de mult a apucat cartoful să se înmoaie. Testează cu vârful unui cuțit, iar dacă este pătruns atunci poți scoate frigăruile mai devreme.
În acest timp am preparat sosul chimichurri de rucola, apoi când frigăruile au fost gata le-am savurat imediat!
Încurazează-ți și colegii de birou să mănânce mâncare de acasă, mâncare sănătoasă. Trimite-le rețeta asta pe email, iar tu fii un exemplu și mergi cu caserola la birou. Îi vei motiva cu siguranță 🙂
Poftă bună!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns