Multă vreme a trecut de când n-am mai scris în această categorie. E adevărat, tot mai rar am ieșit să luam masa în oraș, iar atunci când am ieșit am ales locurile în care am mai fost și care ne-au rămas în suflet.
Iată că deschiderea restaurantului AV8 mi-a stârnit curiozitatea și trebuie să recunosc că mi-am dorit să văd cu ochii mei despre ce este vorba, așa că pe 12 ianuarie mi-am ales un loc chiar lângă bucătăria restaurantului (deschisă de altfel) pentru a putea vedea mai bine ce se petrece acolo și pentru a mă delecta cu o parte din preparatele din meniu.
AV8, un restaurant în care influențele occidentale își fac simțită prezența de cum intri și te păstrează în aceeași stare până la degustarea preparatelor din meniul internațional!
De la prima vedere îți poți da seama că restaurantul este unul foarte modern cu influențe occidentale. Este foarte spațios, înconjurat de geamuri, ceea ce îl face să fie și foarte luminos. Bucătăria este deschisă, dotată cu aparatură de ultimă generație, lămpi cu infraroșu ce mențin farfuria caldă cât timp bucătarul face un plating spectaculos, iar tu să te poți bucura de gustul minunat al fiecărui preparat.
De la intrare am fost captivată de barul amplasat în mijloc, (unde te poți așeza pentru a te acomoda cu atmosfera) locul unde poți petrece un timp pentru a savura un cocktail, o limonada sau o cappuccino excelent de la stația de cafea Origo.
Întotdeauna le povestesc prietenilor despre ce descoperiri mai fac, înainte de a scrie pe blog, iar din relatările mele îmi dau seama cât de entuziasmată sau dezamagită am fost, la fel realizez dacă îmi doresc să mă întorc în acel loc sau prefer să descopăr ți alte locuri interesante.
Cert este că la AV 8 voi mai ajunge pentru că vor lansa și conceptul de mic dejun, iar pentru că acest punct sensibil al meu stârnește o sumedenie de întrebări, am înțeles că meniul pentru mic dejun este la fel de exploziv precum meniul principal. Tare curioasă sunt să văd care sunt noutățile și cu ce se diferă de restul restaurantelor.
Am testat din meniu câteva preparate pe care vi le recomand:
- Tataki din file de vită cu ponzu și usturoi crocant.
- Cheesecake Chevrette cu dulceață și șalotă.
- Pate de Foie Gras cu Grand Mernier, rubarbă și dulceață de smochiene.
- Ficat de gâscă cu reducție de espresso.
La capitolul risotto nu pot alege dacă mi-a plăcut mai mult cel cu sparanghel și creveți sau cel cu ciuperci sălbatice, vită și parmezan, cert este că amandouă sunt delicioase.
De desert nu m-am atins, mi-a fost de ajuns un gin tonic și cât am gustat din cheesecake-ul aperitiv, dar există niște deserturi foarte aspectuoase cu care sigur vă puteți răsfăța din când în când.
Nici categoriile de burgeri nu te lasă indiferent. Doupă din ele au fost prezentate în miniatură, varianta cu guacamole (mexican burger) și BBq Burger cu kimchi. Am dat votul meu celui cu guacamole, evident, și asta pentru că mi s-a părunt mult mai interesant pentru gustul meu, acum fiecare este liber să decidă ce anume dorește să mănânce.
Pot să vă spun că mi-a șoptit o păsărică de un anume Burger calzone, ceea ce îmi suna ca o noutate în materie de burgeri, cel puțin pe aici pe la noi.
Tare mi-aș dori ca în cazul în care se va schimba ceva aici, să fie în BINE!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns