Nu cred că denumirea de salată este chiar cea mai potrivită, dar mie așa îmi sună mai bine. Nu puteam să-i spun mâncare de legume cu macrou, în plus am folosit frunze, deci sunt îndreptățită să zic că aici avem o minunată și colorată salată.
De fapt și de drept aveam un rest de cartof dulce și unul de broccoli, ambele gătite la abur cu o zi înainte, iar cum cea mai noua preocupare a mea este să nu mai existe risipă alimentară la mine în bucătărie, sunt tot timpul cu idei despre cum să folosim ingredientele într-un mod inteligent.
De data asta a ieșit această combinație cu macrou la conservă (o variantă foarte mișto de la Rio mare) pe care l-am amestecat cu cartof dulce, broccoli și câteva frunze de salată (la alegerea fiecăruia).
Ingrediente:
- o conservă macrou (120 g)
- 1 cartof dulce (gătit la abur/fiert sau copt)
- broccoli (gătit la abur sau fiert)
- frune de salată
- ulei de măsline
- fulgi de ardei iute
- sare/piper după gust
Mod de preparare:
Legumele eu le-am gătit la aburi, iar în această rețetă vă povesteam mai multe despre tehnica gătirii la aburi, din care reamintesc:
- Gătitul la aburi nu distruge forma alimentelor
- Prin procesul de gătit la aburi nu se pierd vitaminele și mineralele
- Prin gătitul la aburi alimentele își păstrează culoarea, gustul și prospețimea
- Nu necesită ulei
- Este economic
- Preparatul final este complet sănătos
Timpul de gătire a fost unul destul de redus, folosind două vase suprapuse din gama Zepter, iar după ce legumele au fost gata, le-am transferat într-o farfurie și le-am amestecat cu un mix de frunze, am condimentat după gust și la final am adăugat bucățile de macrou (scurse de orice exces de lichid).
Iată cum am găsit încă o idee rapidă despre ce să mai mănânci la birou, despre ce ingrediente sățioase să mai combini într-o salată și despre cum te poți bucura de o mâncare delicioasă fără să fi petrecut multe ore în bucătărie.
Tu ce mai mănânci la birou?
Cu drag,
D
Diana Feher
O sa incerc chiar azi! Multumesc pentru idee.
danielaniculi
Suuuper!! Sa ai pofta! 🙂