Eu când fierb năut nu mă joc! E adevărat că după ce schimbi 3 ape (asta după ce l-am ținut în apă rece pentru o noapte întreagă) și aștepți câteva ore să se fiarbă câteva boabe de năut, ți se cam ia de orice fel de mâncare pe care intenționai să o gătești.
Știu că mulți apelează până la urmă la conservele de năut, dar eu am fiert de fiecare dată și am făcut fie câte un humus, burgeri de năut, câte o tocană, crocant la cuptor sau pur și simplu l-am adăugat ca atare în salate.
Așa am făcut și zilele trecute, am fiert o cantitate mai generoasă de năut, doar că am rămas cu un rest din care nu știam ce să fac să fie și pe placul Domnului B (gen cum e năutul crocant)
Am zis că o tocană simplă trebuie să prindă bine pentru fiecare.
Atât de simplu de făcut
Delicioasă
Gustoasă
Nutritivă
Sățioasă
Ingrediente:
- 2 ardei kapia
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 400 g năut fiert (sau conservă)
- 400 g fasole roșie (conservă sau tot fiartă)
- fulgi de ardei iute
- 1/2 linguriță boia dulce
- 1/2 linguriță turmeric (sau mai puțin, după gust)
- un praf de scorțișoară am mai pus eu
- piper după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 g suc de roșii
- brânză feta pentru servit
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Ceapa am tocat-o mărunt, iar ardeiul kapia l-am feliat, la fel și usturoiul, apoi le-am adăugat pe toate într-un vas în care am pus cele 2 linguri de ulei de măsline.
Peste legume am presărat toate condimentele și am acoperit cu un capac pentru 5 minute.
Am adăugat năutul, fasolea roșie și sucul de roșii.
Am lăsat tocana pe un foc potrivit (mic spre mediu) timp de 25-30 de minute.
Când a fost gata am adăugat niște pătrunjel tocat și am servit cu brânză feta pentru că sinceră să fiu îmi era foarte pofta și așa am descoperit că a dat un gust și mai interesant preparatului meu!
Domnul B e de părere că ardeiul kapia a făcut toată treaba, eu bineînțeles că sunt de părere că toate ingredientele la un loc au format un mix de arome interesant.
Important este că am devorat câte o porție și am pus tocana asta pe lista preparatelor ce trebuie să le refac!
Eu am dat și la pachet, deci ai grijă și tu ce mănânci la birou, nu te lăsa pradă covrigăriilor de la metrou sau firmelor de catering 🙂
Aștept să îmi povestiți voi cu ce ați servit minunăția!
Cu drag,
D
Andreea
Imi spui te rog cam cate ore fierb nautul? Nu am mai pregatit niciodata…
danielaniculi
Eu il fierb in jur de doua ore! Depinde mult si de calitatea nautului, cand incep sa se desprinda cojitele atunci teoretic este foarte fiert 🙂
Anonim
absolut delicioasa!….maine merge clar cu mine la birou 🙂
danielaniculi
Yeyyyy!!! ai innebunit toti colegii? :-))
Maria O.
Buna
Încă o mâncare delicioasă.
După ce mi-a „sabotat” soțul 2 zile gătirea acestei rețete ….ghicește cine îmi cerea la cina a doua porție ?…..
Exact…dl soț .
Mulțumesc pentru inspirație.
danielaniculi
Hahaa!! Cat de tare. Acum trebuie sa recunoastem ca este intr-adevar o reteta super aromata care poate fura si inimile barbatilor 😀
Larissa
Ma duc sa cumpăr feta!!
danielaniculi
Good! Sa iasa minunata tocana