Buna ziua, dragilor!
Astăzi vă invit să descoperiți o salată absolut minunată ce poate fi atât o salată de însoțire pentru o bucată de pește/carne, însă poate fi cu succes și o salată ce poate fi consumată ca atare, fiind destul de nutritivă.
Nouă ne place foarte mult lintea, iar acest sortiment de linte neagră este cea mai gustoasă atunci când vine vorba de salate sau de o garnitură inedită.
Se făcea că pusesem la cuptor niște chiftele generoase din carne de porc (condimentată cu boia) iar pentru că nu aveam de gând să fac vreo combinație de burger cu tot tacâmul (chuflă, sosuri și alte bazaconii) m-am gândit că o salată cu multe frunze și legume light va fi o alegere mult mai potrivită.
Așa a fost!
Vă mai povesteam eu în urmă cu ceva timp despre combinația de pește cu fenicul la cuptor, și cât de mult îmi place această combinație. E adevărat că acum a fost prima oară când am pus acest fenicul într-o salată și l-am savurat crud.
Am rămas plăcut suprinsă de gust, probabil că organismul meu îl primește cu interes având în vedere faptul că în perioada lactației am consumat litri întregi de ceai de fenicul cu anason.
Totuși, să lăsăm vorbele și să pregătim salata, nu?
Ingrediente:
- 1/2 bulb fenicul
- frunze rucola/ baby spanac
- 4-5 ridichi
- 100 g linte neagră
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul de la jumătate de lămâie (+/- după gust)
- sare
- piper
- semințe de dovleac
Mod de preparare:
Pentru această salată, singurul lucru pe care trebuie să îl gătești la propriu este lintea. Linte pe care întotdeauna o spălăm sub jet de apă rece. Folosește o sită pentru a spăla lintea, este cea mai practică modalitate de a nu aduna fiecare bob de linte din chiuvetă.
Am fiert lintea 20 de minute. 1 parte de linte cu 2 părți de apă.
Până ce lintea a fost gata, am feliat subțire jumătatea de bulb de fenicul, am feliat ridichile și am preparat un dressing din zeama de lămâie, ulei și condimente. Mie îmi place să presar și puțin oregano în salate, așa că dacă îl aveți la îndemână nu vă temeți să îl folosiți, va da un gust aparte.
Am amestecat toate ingredientele, am adăugat lintea și am stropit salata cu dressing-ul pregătit.
S-a mâncat ce s-a mâncat, iar restul a fost pus la pachet împreună cu două chiftele.
Așa că am adus și astăzi o idee pentru masa de prânz de la birou, astfel încât scuza cu nu am timp, eee, nu prea mai ține. Nici 30 de minute pe care le poți acorda seara pentru o masă colorată, gustoasă, nutritivă și sănătoasă!
Alte rețete cu linte neagră sunt chiara aici:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns