Hey,
Înapoi la școală sau cum se scrie peste tot BACK TO SCHOOL. Treaba este că această revenire la școală după ceva vacanță de vară, ne-a deschis și pofta de o rețetă care s-ar potrivi de minune cu pachețelul pentru școală.
Profit să urez și un an excelent școlarilor și cu multă implicare!
Dacă ar fi să-i pun mâncare de acasă cu sigurață ne-ar fi foarte dificil să ajungem tot timpul la o înâelegere cu privire la meniu, dar cred totuși că în unele zile s-ar lăsa doar pe mâna mea și mi-ar mulțumi.
În această vacanță de vară Alexia a descoperit că unele mâncăruri chiar îi plac deși nu ar fi crezut, că unele deserturi chiar sut foarte bune și fără zahăr, că dacă mănânci corect pe parcursul unei zile cam dispar durerile de burtă și alte simptome neplăcute. Așa că mă declar mulțumită pentru faptul că de anul acesta Alexia măcar încearcp și gustă și din alte preparate pe care înainte le refuza categoric.
Orice propunere care conține afine este cea mai bună propunere!
MUFFINS CU FĂINĂ DE MIGDALE ȘI AFINE
Ingrediente:
- 200 g făină de migdale (albă)
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 2 linguri îndulcitor natural stevia (praf) sau 1 -2 banane după preferință
- 3 ouă
- 1 linguriță extract vanilie
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 ceașcă afine proaspete
Mod de preparare
Înainte de a scrie exact care sunt pașii, câțiva la număr, aș vrea să spun să-i încurajați pe cei mici să vă ajute la bucătărie, ba chiar să fac o mare parte din rețetă (în funcție de vârstă) Alexia de exemplu spală ouăle, le spare, bate cu telul, cântărește ingredientele.
În această rețetă, sub îndrumarea mea desigur, rolul ei a fost cam principal, a amestecat tot și apoi a umplut formele de brioșă cu compoziție. Eu m-am ocupat să pun toate ingredientele pe blatul de lucru și să o monitorizez foarte bine doar spunându-i ce are de făcut.
La final am dat și eu cu spatula de vreo 3 ori si asta a fost tot!
Deci, lăsați-i să vă stea alături, plăcerea și bucuria sunt neprețuite!
Acum să trecem la treabă.
Am preîncălzit cuptorul pentru început la 185 de grade.
Într-un bol se amestecă ingredientele uscate și într-un alt bol se amesteca ingredientele lichide. Ouăle împreună cu zeama de lămâie și uleiul de cocos se bat cu telul apoi amestecul se toarnă peste ingredientele uscate.
Compoziția se va transforma imediat într-un foarte consistentă, nu vă panicați, la cuptor vor crește frumos 🙂
Umpleți formele de brioșe și coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute.
Merg cu cafea, merg în pachețelul de școală, dar și în caserola pentru birou!
Cu drag,
D
Maria
Foarte bune au ieșit, mulțumesc!
danielaniculi
ce fericita sunt!!
Dorina Grigore
Cred ca sunt cele mai delicioase brioșe făcute după retetele tale! Mulțumesc!
danielaniculi
Vaaai, ce ma bucur!!