Buna dimineața!
Nu intenționez să vă rețin prea mult din timpul prețios pe care oricum ați ales să îl acordați în acest moment blogului danielaniculi.ro. Asta înseamnă mult pentru mine și pentru munca pe care o depun aici din pură pasiune pentru o alimentație echilibrată din care nu lipsește gustul.
Așa cum am spus în repetate rânduri, a te hrăni sănătos nu înseamnă a te chinui să termini ce ai în farfuria fără gust, fără culoare, fără nici măcar un strop de imaginație. Nu mâncâm calorii, ceea ce înseamnă că nu le calculăm toată ziua. Dar căutăm să mâncăm mâncare cu mult gust, eventual care să ne amintească de copilărie și să fie și cu buget redus.
Pornind de la toate cele de mai sus astăzi vă propun chiftelele de dovlecei, acum cât încă mai putem simți din gustul verii 🙂
CHIFTELE DE DOVLECEI, VARIANTA FĂRĂ PRĂJEALĂ, UN PIC KETO 🙂
Ingrediente:
- 3 dovlecei (dați pe răzătoare și scurși bine de excesul de lichid)
- 2 linguri făină de migdale
- 30 g parmezan ras
- 1 ou
- sare
- piper
- ulei de măsline (cu pulverizator ar fi ideal pentru a evita excesul)
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 185 de grade.
Dovleceii, dați pe răzătoarea mare, se scurg foarte bine de excesul de lichid, apoi se condimentează cu sare, piper după bunul plac, se adaugă parmezanul ras, oul și făina de migdale și se amestecă bine toate ingredientele.
Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Din compoziția rezultată se formează chiftele și se așează în tavă, apoi se pulverizează ulei de măsline și se dă tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când chiftele prind o culoare aurie.
Evident că merge și varianta de prăjeala pentru amatori, în cazului unui keto foarte keto, atunci varianta de prăjire în ulei de măsline poate fi una potrivită, eu însă prefer variantele la cuptor indiferent ce tip de chiftele aleg să fac. Fie ele de curcan, broccoli sau alte combinații.
Le-am servit cu un iaurt grecesc amestecat cu usturoi și ulei de măsline.
Sunt perfecte pentru caserola de birou, #tucemanancilabirou, pentru un platou cu gustări la o petrecere, pentru o gustare între mese. Sunt potrivite mai tot timpul ca să fiu sinceră!
Eu le-am mâncat la micul dejun cu ou fiert și salată de roșii 🙂
Cu drag,
D
Buna. Mulțumim pentru rețetă. Am mai făcut chiftele de dovlecei la cuptor, dar parca cu prea multe ingrediente. Aceasta se potrivește perfect timpului meu scurt :), mai e și fără gluten. Întrebare: unde se găsește pulverizator de ulei?
Heyyy, o sa te indragostesti, asta asa ca sa nu zici ca n ai stiut! :-))) eu am gasit in auchan, cred ca in toate supermarketurile astea mai mari gasesti. Astept vesti dupa ce faci reteta 🙂
Deocamdată le fac doar pentru copil, căci eu am început o cura de detox cu lichide , și mai am noua zile :))) Dar, dacă lui ii vor plăcea, va fi cel potrivit indicator 😉
Mulțumesc pentru răspuns :*
Excelenta reteta am inlocuit doar faina de migdale cu un mix de faina de quinoa si mei. Au iesit delicioase doar ca s-au lipit de hartia de copt, cred ca nu am stors suficient dovleceii. Multumim
Tocmai ce am cumparat si eu dovlecei sa fac reteta asta. Mi se par geniale, dar mai alea ca le mananca si fetita mea.
Imi place ca ai schimbat faina si ai incercat ceva nou ce ne impartasesti si noua! Te astept cu impresii si de la alte preparate 🙂
Daniela, Draga mea, cred ca nu e nicio problema dacă folosesc zucchini in loc de dovlecei, nu? Ca am cam mulți prin frigider 🙂
Mulțumesc!
Nu e absolut nicio problema. Cel mai des dovlecei folosesc si eu 🙂
Deliciosi! Am inlocuit faina de migdale cu cea de secara si am adaugat 2 catei de usturoi. Multumim pentru o cina delicioasa!
Sunt preferatele noastre si ma bucur ca nu doar ale noastre
Suna delicios. Abia aștept să încerc reteta. De când v-am descoperit, am avut doar de câștigat, în special pentru rețetele fără zahar și ușor de preparat. Poate voi reuși sa reduc și consumul de ciocolata din comerț Foarte bună e și varianta după reteta luata tot de pe acest site.
Va mulțumesc pentru munca depusa și pentru informațiile împărtășite cu cei ca mine!
Ma bucura tare mult ceea ce aud! Sper sa testati in continuare din retete, sa va incante la fel de mult si sa ne impartasiti si ideile Dvs din bucatarie. Suntem aici sa invatam unii de la altii 🙂 Va multumesc si eu pentru minunatul mesaj
Sarumana pentru masa ^_^
A fost o cina delicioasa. Am adăugat puțin mărar și puțin pătrunjel.
Le-am servit cu pâine din faina integrala, alaturi de o salata verde și branzica.
Absolut delicios!
Sau cum poti pastra vara in farfurie cat mai mult timp 🙂 Va multumesc mult pentru feedback. Sa aveti o zi excelenta