SUPĂ TOMNATICĂ (DIN RESTURI)
E adevărat că în ultima perioada am fost ocupată și cu alte proiecte pe care le am în paralel cu blogul, dar care sunt tot în legătură cu alimentația și gătitul :), dar asta nu înseamnă că nu am grijă să prezint frecvent rețete care cred eu că merită încercate.
Ca să nu mai zic că în majoritatea planurilor alimentare fac trimitere direct către rețete și asta îmi garantează că oamenii cu care lucrez reușesc că obțină și gust în farfurie. Ceea ce pentru mine este minunat și uite așa lumea înțelege că a schimba stilul de viață nu înseamnă că o să ai o alimentație insipidă, incoloră și inodoră…
Despre ziua de astăzi este că nu prea mi-am găsit locul, nu aveam chef de multe lucruri, de fapt nu aveam chef de nimic organizat și planificat. Am început cu o scurtă curățenie în dulapul cu boabe, semințe, paste etc.
Mai grav e că pe măsură ce făceam curățenie mă loveau ideile!
Ce puteam să fac când am început să scot pe rând pungi și punguțe??
Clar! Au început să curgă poftele pentru meniul zilei :))
Aveam un cartof dulce mare și frumos, aveam linte roșie, dar și niște resturi de conopidă. Le-am combinat pe toate pentru poza de mai sus, iar în rândurile de mai jos o să vă povestesc și cât de greu este să faci o astfel de supă cremă.
Teoretic supa e făcută din resturi 🙂
Ingrediente:
- 200 g linte roșie
- 3 tije apio
- 1/2 conopidă
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 cartof dulce mărime medie- mare
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță turmeric
- sare după gust
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
- ardei iute (după gust, nu foarte mult)
- apă filtrată (cât să acopere legumele)
Topping:
- parmezan
- rodie
- zeamă de lămâie
- frunze de pătrunje/microplante/coriandru- la alegere
- bacon crocant
- iaurt grecesc
Mod de preparare:
Greuț, dar merită efortul!
Ceapa am tăiat-o în 4, tijele de apio le-am feliat, usturoiul l-am dat pe jumătate, iar conopida am rupt-o în buchețele. Cartoful dulce l-am tăiat în cuburi.
Lintea am spălat-o până când apa a început să fie limpede.
Într-o oală potrivită am adăugat toate legumele, fără linte.
Am adăugat condimentele și uleiul de măsline, după care am lăsat legumele pe foc moderat să se înăbușească și să împrăștie arome irezistibile.
După 5 minute am adăugat apa, iar când aceasta a atins punctul de fierbere am pus lintea foarte bine spălată. Cantitatea de apă este în jur de 1, 5 l.
Am acoperit vasul cu un capac și am lăsat să fiarbă 25 de minute.
Am trecut cu blenderul prin supă până când am obținut o consitență catifelată. După preferință supa poate fi mai consistentă sau mai zemoasă. Fie poți adăuga mai multă apă sau zeamă de legume de la început, fie poți completa cu smântână lichidă.
Un cub de unt face minuni, așa că nu te feri să îl adaugi în supă dacă ai, apoi ai liber la creativitate în ceea ce privește topping-ul.
Eu am ales rodie, zeamă de lămâie, microplante, 1 linguriță de iaurt grecesc și parmezan. Am servit supa cu o jumătate de ”chiflă” cu parmezan și dovlecel.
MI-NU-NA-TĂ!
Atât de minunată și consistentă încât poate fi luată cu succes și la birou 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns