CÂND VREI DE TOATE ÎNTR-O SINGURĂ ÎMBUCĂTURĂ FACI ALUAT DE CHIFLE ÎN CARE PUI DOVLECEL RAS, FETA, PARMEZAN ȘI CIMBRU! UN FEL DE MIC DEJUN ÎNTR-O CHIFLĂ!
Eram datoare cu această rețetă și sinceră să fiu o scriu acum la final de luna Septembrie pentru că nu vreau să trec în luna Octombrie cu restanțe 🙂
Mă rog, nu sunt chiar chifle pentru că sunt sfărâmicioase, însă sunt extrem de gustoase și pot însoți supele cremă cu mare, dar mare succes.
Prin amestecul minunat de arome pe care îl oferă, aceste bijuterii mi-au invadat casa cu un miros în perfectă armonie cu toamna. Ahhh, cât iubesc toamna. Și nu o iubesc pentru arome, o ador pentru culori, pentru că îmi place ploaia, pentru diminețile răcoroase și pentru bogăția fructelor și legumelor!
Eu vă zic doar că se vor epuiza destul de repede, astfel încât aveți varianta de a dubla cantitatea, o decizie destul de înțeleaptă mai ales dacă aveâi musafiri.
Dovlecel + brânză + cimbru = SUPER LOVE!
Ingrediente:
- 320 g făină albă
- 1 lingură îndulcitor stevia
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 113 g unt
- 2 ouă
- 50 ml lapte de cocos
- 1 dovlecel dat pe răzătoare și scurs de excesul de apă
- 70 g brânză feta
- 70 g parmezan
- 2 lingurițe cimbru uscat
- 2 lingurițe unt
- extra parmezan pentru topping
Mod de preparare:
Într-un bol am amestecat făina împreună cu praful de cop, îndulcitorul și sarea.
Untul l-am tăiat în cuburi și l-am adăugat în amestecul de făină. Cu degetele am amestecat toate ingredientele, dar evident că aceeași operațiune poate fi foarte bine făcută cu un mixer.
Ouăle le-am bătut și le-am amestecat cu laptele de cocos (full fat) apoi am adăugat amestecul peste făină.
Într-un alt bol am combinat dovlecelul ras, feta mărunțită, cimbrul și parmezanul, apoi le-am adăugat peste compoziția de făină.
Am omogenizat aluatul, apoi l-am răsturnat pe blatul de bucătărie pe care am presărat făină. Am frământat cu mâinile aluatul. Am rulat compoziția sub forma unei baghete din care am tăiat 6 bucăți egale.
Am transferat formele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am lăsat la frigider pentru 30 de minute.
Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade , apoi am copt aluatul pentru 20 de minute. La final am pulverizat cu ulei de măsline și am presărat parmezan.
Imediat scoase din cuptor sunt absoul DELICIOASE!!!
Eu, daa, eu am mâncat una singură și a fost una dintre cele mai mișto combinații (vinovate, foarte vinovate) din ultima perioadă 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns