Repede, până nu trece sezonul, este foarte important să faceți lista de cumpărături și să treceți în plus niște făină de migdale pentru un clafoutis mega delicios.
Habar nu am care este gustul unui clafoutis cu zahăr și făină albă, dar știu că rețetele cu făină de migdale sunt geniale. Numai anul trecut am pregătit câteva rețete cu diverse fructe, dar niciuna cu căpșuni, asa că anul acesta am dat startul deserturilor de vară cu un clafoutis cu cpășuni.
Pentru o variantă mai răcoritoare vă puteți folosi și de niște înghețată sau iaurt cu fructe congelate (pentru a nu avea deloc zahăr) Depinde ce anume vă doriți de la desert.
Eu nu am folosit deloc îndulcitor, dar desigur că și această decizie vă aparține. Nu pot spune că este un desert dulceee, dar pot spune că este un desert gustos și răcoritor, care se prepară foarte ușor și care este extrem de sățios și nutritiv prin conținutul ridicat de grăsimi sănătoase. Desigur, sănătoase, sănătoase, dar tot cu limită de cantitate 🙂
Simplu și rapid să începem:
Ingrediente:
- 6 ouă
- 250 g făină de migdale
- 400 ml lapte de hrișcă 9am avut eu, dar poți folosi orice alt lapte)
- 12 căpșuni sau mai mult depinde de cât de cărnoase sunt
- vanilie (opțional)
- îndulcitor (opțional)
Mod de preparare:
Am pornit de la această rețetă .
Am modificat cantitățile pentru că m-am gândit să iasă mai înalt și mai legat. Nu eram convinsă cum se vor comporta căpșunile.
Am preîncălzit cuptorul la 185 de grade pentru început.
Am amestecat într-un blender laptele și ouăle, apoi am pulsat pentru 15-20 secunde.
Am adăugat făina de migdale și am amestecat pentru încă 30 de secunde.
Am turnat compoziția (destul de lichidă) într-o formă rotundă de silicon cu diametrul de 20 cm și am adăugat căpșunile tăiate pe jumătate.
Am introdus vasul în cuptor pentru 40 de minute. În acest timp amestecul se va închega. (timpul poate varia în funcție de tipul cuptorului, undeva între 30-40 de minute este gata, dar important este să verificați din când în când)
Înainte de a fi servit se lasă la frigider.
Pentru decor eu am folosit câteva migdale pe care le-am caramelizat într-o lingură cu miere de albine. Fulgii de cocos i-am adăugat tot așa pentru decor, dar atât fulgii cât și migdalele s-au potrivit perfect cu restul aromelor.
Eu l-am savurat alături de un pahar de prosecco! 🙂
Cu drag,
D
Mariana
Oare cu faina de nuci obișnuite ar merge? Nu mai am migdale 🙁
danielaniculi
Nu cred ca e acelasi lucru. Eu nu am incercat varianta cu nuca niciodata, tind sa zic ca nu se comporta la fel