
PANCAKES LOW CARB #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT
Pe lângă faptul că aceste pancakes sunt minunate, mai minunat a fost să le pregătesc la cuptor într-o singură tavă, fără a fi nevoie să stau lângă tigaie, să le întorc, să le suces și să le învârtesc, când pe o parte și când pe alta până la epuizarea compoziției, iar dacă dă mama naibii să sune telefonul sau interfonul în acel timp, una bucată sigur e compromisă.
Așa la cuptor, am pus toată compoziția, am bagat tava la căldurică, am întors clătitele la jumătatea timpului, apoi le-am scos din tavă direct pe farfurie.
Le-am pregătit o înghețată în 3 minute, iar micul dejun de Duminică a fost servit cu bucurie și veselie pentru toată familia.
Din toată compoziția au ieșit undeva la 8 mini pancakes, cred că puteam să le fac și mai mari, dar estetic îmi plac mai mult așa.
Practic folosesc un polonic mic (cred că sunt undeva la 2- 2,5 linguri de compoziție)
Să le meșterim mai bine!
Ingrediente:
- 3 ouă
- 130 g făină de migdale
- 1 banană
- 40 ml lapte vegetal
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță ulei (cocos, măsline)
Înainte de toate e cel mai bine să preîncălzești cuptorul la 185 de grade și o tavă tapetată cu hârtie de copt. Hârtia de copt poate fi unsă cu puțin ulei (măsline, cocos etc)
Pentru compoziție nu e nimic mai banal decât să amesteci bine toate ingredientele, iar din compoziția rezultată să începi să pui în tava pregătită din loc în loc câte un polonic.
Banana eu o pasez cu furculița dacă amestec compoziția cu telul, sau dacă bag la blender cu atât mai simplu.

Tava intră la cuptor pentru 15 minute, timp în care ele cresc și se și rumenesc frumos. La jumătatea timpului le-am întors pentru a fi uniforme la culoare.

Pufoase, asta pot spune despre ele. Super pufoase și delicioase, le-a savurat Alexia alături de înghețata raw.


Cu drag,
D
Lasă un răspuns