![](https://danielaniculi.ro/wp-content/uploads/2019/06/IMG_0234-600x800.jpg)
PANCAKES LOW CARB #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT
Pe lângă faptul că aceste pancakes sunt minunate, mai minunat a fost să le pregătesc la cuptor într-o singură tavă, fără a fi nevoie să stau lângă tigaie, să le întorc, să le suces și să le învârtesc, când pe o parte și când pe alta până la epuizarea compoziției, iar dacă dă mama naibii să sune telefonul sau interfonul în acel timp, una bucată sigur e compromisă.
Așa la cuptor, am pus toată compoziția, am bagat tava la căldurică, am întors clătitele la jumătatea timpului, apoi le-am scos din tavă direct pe farfurie.
Le-am pregătit o înghețată în 3 minute, iar micul dejun de Duminică a fost servit cu bucurie și veselie pentru toată familia.
Din toată compoziția au ieșit undeva la 8 mini pancakes, cred că puteam să le fac și mai mari, dar estetic îmi plac mai mult așa.
Practic folosesc un polonic mic (cred că sunt undeva la 2- 2,5 linguri de compoziție)
Să le meșterim mai bine!
Ingrediente:
- 3 ouă
- 130 g făină de migdale
- 1 banană
- 40 ml lapte vegetal
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță ulei (cocos, măsline)
Înainte de toate e cel mai bine să preîncălzești cuptorul la 185 de grade și o tavă tapetată cu hârtie de copt. Hârtia de copt poate fi unsă cu puțin ulei (măsline, cocos etc)
Pentru compoziție nu e nimic mai banal decât să amesteci bine toate ingredientele, iar din compoziția rezultată să începi să pui în tava pregătită din loc în loc câte un polonic.
Banana eu o pasez cu furculița dacă amestec compoziția cu telul, sau dacă bag la blender cu atât mai simplu.
![](https://danielaniculi.ro/wp-content/uploads/2019/06/IMG_3811-1067x800.jpg)
Tava intră la cuptor pentru 15 minute, timp în care ele cresc și se și rumenesc frumos. La jumătatea timpului le-am întors pentru a fi uniforme la culoare.
![](https://danielaniculi.ro/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7403-1067x800.jpg)
Pufoase, asta pot spune despre ele. Super pufoase și delicioase, le-a savurat Alexia alături de înghețata raw.
![](https://danielaniculi.ro/wp-content/uploads/2019/06/IMG_0234-600x800.jpg)
![](https://danielaniculi.ro/wp-content/uploads/2019/06/IMG_0233-600x800.jpg)
Cu drag,
D
In general cred ca faina de cocos si faina de migdale au o consistenta nisipoasa, pe care nu o poti ascunde. Am incercat clatitele, au fost un fiasco. Desi am respectat reteta, a trebuit sa mai adaug ceva lapte pentru ca aveam o compozitie tare, ciment. Dupa coacere iti raman in gat. Cel mai bine e sa raman la ce stiu ca functioneaza, clatite cu ovaz. Fara experimente :)))
Faina de migdale este complet diferita de faina de cocos. Pentru pancakes din faina de cocos ai nevoie de 30-40 de grame, in schimb la migdale nu e acelasi lucru. Sigur nu ai folosit si faina de cocos, hm? Mie de ex varianta cu migdale mi se pare mult mai usor de preparat