CHEC PROTEIC
Alexiei îi place banana bread, dar cel mai mult îi place să intre în bucătărie și să mă ajute să bucătărim câte ceva bun.
Zilele trecute am făcut acasă un mic atelier de turtă dulce și banana bread cu ea și încă două prietene. Mi s-a părut minunat să le văd încântate, implicate și entuziasmate. A fost o activitate care le-a ținut destul de mult în bucătărie și recunosc că mă bucur din suflet să văd că există interes din partea lor pentru această categorie de deserturi fără zahăr.
După ce am terminat cu ele turta dulce și banan bread clasică (cu făină albă, dar fără zahăr) mi s-a deschis apetitul pentru un desert în stilul meu. O variantă de chec proteic care să fie numai bun ca o gustare după antrenament, în acelați timp mă bucur că este o idee gustoasă și pentru persoanele cu intoleranță la gluten deoarece am folosit o făină din 4 cereale (mei, porumb, orez, hrișcă)
Știu că nu sunt cele mai reușie fotografii, dar nici nu eram convinsă că va fi cel mai reușit chec de acest gen și că într-un final va ajunge pe blog. Sper însă să fie un desert care să vă încânte și de care să vă bucurați oricând aveți poftă de un bun mai nevinovat 🙂
CHEC PROTEIC (FĂRĂ ZAHĂR ȘI FĂRĂ GLUTEN)
Ingrediente:
- 2 ouă întregi
- 6 albușuri
- 150 g făină fără gluten (mix de la pronat care conține mei, porumb, orez, hrișcă)
- 30 g fulgi de ovăz mărunțiți
- 2 linguri cacao (chiar 3 linguri dacă nu vă deranjează)
- 2 cupe proteină vegană (fără îndulcitori, cu aromă de ciocolată)
- 1 linguriță extract vanilie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 2 banane
- zmeură (congelată am folosit eu)
Topping optțional: ciocolată fără zahăr
Mod de preparare:
Pentru prepararea checului am folosit două vase. Unul în care am amestecat ingredientele uscate (făina, praful de copt, bicarbonatul, pudra proteică și cacao)
Într-un alt bol am amestecat ouăle cu un tel (gălbenușurile le-am păstrat pentru paste carbonara) apoi am adăugat vanilia și bananele pasate. Am amestecat cu un tel, am adăugat și ingredientele uscate, iar cu o spatulă am amestecat toate ingredientele până s-au omogenizat.
Într-o formă de chec, tapetată cu hârtie de copt, am turnat amestecul, am adăugat zmeură din loc în loc și am introdus forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Pentru Domnul B nu a fost cel mai bun desert, el este fan texturi cocoase (gen acest tort fără gluten), dar pentru mine a fost excelent mai ales după antrenament! Nu caut întotdeauna să fie cel mai savuros desert, pentru mine contează mult mai mult calitatea nutrițională a unui preparat.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns