Stroganoff de ciuperci
Astăzi mi-am propus să vă povestesc despre un preparat pe care eu îl iubesc mult, dar îl prepar rar. Nu tolerez foarte bine ciupercile astfel încât mănânc doar din când în când și nu atât de des pe cât mi-aș dori.
Ador ciupercile de la banalele bruschete cu ciuperci, omlete cu ciuperci, supă cremă de ciuperci, paste cu ciuperci până la mâncare de ciuperci, ciulama sau acest preparat apropiat de ciulama, dar care conține cu totul alte ingrediente.
Stroganoff din carne nu am făcut până acum, dar am făcut stroganoff din ciuperci și simt că am avut toate aromele într-o singură farfurie!
Partea interesantă vine când ajungi la ingrediente, că nu ai nevoie de chiar așa multe ingrediente și nu sunt ca de pe altă planetă să ăți fie teamă să încerci.
Ingrediente:
- 400 g ciuperci (eu am folosit champignon, dar un mix de ciuperci ar fi și mai bun)
- 200 g gălbiori congelați (dacă nu aveți folosiți alte ciuperci, cum am spus și mai sus un mix mai mare)
- 1 ceapă roșie
- 2 fire de praz
- 2 căței de usturoi
- 50 g unt
- 2 mâini baby spananc
- 200 g cremă de cocos
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile spălate bine (și curățate dacă doriți) se feliază nu foarte subțire. Cozile la fel, eu folosesc tot. Când am fost la un workshop cu Chef Hadad am reținut că toată savoarea stă în coajă și ideal este să le spălăm foarte bine. Uneori nu am răbdare, mai ales dacă sunt foarte murdare și atunci prefer să le curăț, iar dacă este ajutorul Alexia pe lângă mine clar le curățăm pentru că este activitatea ei preferată în bucătărie.
Într-o tigaie mai mare am topit untul și am adăugat uleiul de măsline.
Am înăbușit ceapa, prazul și usturoiul, apoi am adăugat ciupercile. Am lasăt tigaia pe un foc iute. Dacă aveți un strop de whiskey la îndemână îl puteți folosi fără spaimă stropind puțin preparatul.
După 5 minute am adăugat crema de cocos și spanacul.
Am adăugat condimente după gust. Vă recomand să gustați și să potriviți gustul în funcție de cum vă doriți. Poate fi mai picant, mai afumat adăugâd paprika afumată. Poate chiar puțină lămâie.
Eu m-am rezumat doar la sare și puțin piper.
Am servit cu orez brun 🙂
Aceasta a fost o altă rețetă pregătită în vacanța de Crăciun și fotografiată cu telefonul. Mă bucur că am decis să o împărtășesc cu voi 🙂
Important despre această rețetă!
- este gata în mai puțin de 30 de minute
- conține câteva ingrediente
- perfectă pentru caserola de la birou #tucemanancilabirou
- minunata dupa sală prin conținutul de proteine și carbohidrați de calitate
- aromată și sățioasă
Cu drag,
D
Gabi
Draga Daniela!
M-ai inspirat pt cina din seara aceasta. A iesit delicios! I-am mai agaugat la final un pic de lamaie. I-a placut mult si fetitei mele, mai mofturoasa in general, a cerut chiar si a doua portie.
Ma bucur sa impartasesc cu tine ca si eu sunt sugar free de 1 an si 2 luni si incerc sa-mi trag si familia in aceasta directie.
Te admir pt tot ceea ce faci.
Multumesc mult!
danielaniculi
Draga mea ce bucurie mi-ai facut cu acest mesaj chiar inainte de somn ❤️❤️ ma bucur enorm ca te-ai bucurat de reteta aceasta si mai tare ma bucur de reusita ta fara zahar! Tinem aproape pentru cat mai multa inspiratie fara zahar adaugat❤️❤️❤️