
După Sărbătorile de iarnă încă nu am fost la cumpărături pentru că am avut diverse ingredinete prin frigider/congelator și prin cămară pe care mi-am propus să le folosesc înainte de a cumpăra alte alimente.
De cele mai multe ori avem impresia că nu avem ce să gătim cu ce se găsește prin frigider, însă dacă ne lăsăm mai mult imaginația să își facă de cap vom descoperi arome și texturi inedite.
Aveam o cantitate generoasă de morcovi și o jumătate de conopidă pe care am adăugat-o în supă ca să o salvez, altceva nu mai aveam ce scoate din ea. La aceste două ingrediente am adăugat arome cu care am dat un gust unic supei și am scos din banalul morcov un preparat minunat care s-a și terminat.
Tot ce am folosit pentru aceasta supă:
- 800 g morcov
- 1/2 conopidă (undeva la 300 g)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță boia dulce
- 1 lingură ghimbir tocat
- 1/4 linguriță garam masala (opțional)
- 4 căței de usturoi (mici)
- 1 ceapă roșie
- 400 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Cred că nu este mâncare mai simplă ca o supă cremă.
Am tocat ingredientele, am încins 2 linguri de ulei de măsline și am adăugat usturoiul, ceapa tocată și ghimbirul împreună cu condimentele. Am amestecat 1 minut, apoi am adăugat morcovii tăiați rondele și conopida tocată.
Am completat cu apă cât să acopăr toate legumele și am acoperit vasul cu un capac.
Am gătit supa la foc moderat aproximativ 30 de minute, iar la final am adăugat conserva cu lapte de cocos.
Nu uita să guști pentru a potrivi condimentele, în special sare și dacă nu ți se pare îndeajuns de iute mai poți adăuga ghimbir sau fulgi de ardei iute. Eu i-am adăugat ca și topping.

Am transferat supa într-un blender și am pulsat la viteză mare până când toate ingredientele s-au transformat într-o compoziție fină și cremoasă.
Până când supa a fost gata am curățat cu un peeler 2 păstârnaci, apoi fiecare fâșie am tăiat-o pe lung într-un fir subțire. Am băgat firele de păstârnac într-o pungă și le-am ținut la congelator o vreme.
După ce supa a fost gata, am încis o tigaie cu ulei și am adăugat o mână de păstârnac direct din congelator. În câteva secunde a devenit puțin auriu.
L-am scos pe hârtie să se scurgă uleiul și am folosit aceste chipsuri ca topping pentru supă.





La final poți stropi cu lămâie pentru a echilibra toate aromele.
Pentru mine este o supă minunată. Nu doar ușor de preparat. Este o supă gustoasă, aromată și delicioasă. Este sățioasă și o pot servi cu multe variante de topping.
*Baconul crocant este în mod cert o altă alegere savuroasă.
*Dar și salata de pătrunjel cu ardei și usturoi (un fel de chimichurri) se potrivește de minune.
Să îți meargă la suflet!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns