
Deși zona deserturilor fără zahăr o stăpânesc foarte bine și după cum bine știți acesta este stilul de viață pe care l-am îmbrățișat din 2017, categoria deserturilor și a alimentației fără gluten nu îmi este la fel de la îndemână pentru că nu am fost nevoiți să ținem un astfel de regim pe termen lung (doar perioade)
Stilul fără zahăr, un stil de viață pe care l-am început în urma unei călătorii de 60 de zile complet fără zahăr sau îndulcitori, este o provocare la care continui să invit oamenii din jurul meu.
Primul articol a fost acesta:
Încă iau fiecare etichetă la control atunci când sunt la cumpărături și vă invit să faceți același lucru. Dacă un anumit borcan cu porumb, spre exemplu, nu conține zahăr asta nu înseamnă că toate sunt la fel. 90% dintre ele au o formă de zahăr, însă există și acest 10%. Totul ține de disciplină și implicare.
Astăzi vă invit la o rețetă de cookies fără gluten și fără zahăr adăugat. O rețetă super simplă și rapidă cu un rezultat gustos și ideal pentru o gustărică mică.
Am folosit câteva ingrediente și încerc să vorbesc de minimalism în bucătărie cât mai mult. Mai puțin și mai bun est ede departe una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua și în materie de alimentație.
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 banană
- 80 g unt (la temperatura camerei)
- 70 g fulgi ovăz mărunțit (din sursă de ovăz certificat fără gluten)
- 90 g amestec făină (mei, porumb, hrișcă, orez)
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 lingură bobițe de cacao
Mod de preparare:
Într-un bol am amestecat oul cu untul la temperatura camerei și am adăugat banana pasată cu furculița.
Într-un alt bol am amestecat făina cu praful de copt, scorțișoara și fulgii de ovăz, iar amestecul uscat l-am turnat peste amestecul umed.
Am încorporat și bobițele de cacao și am amestecat compoziția cu o spatulă, iar amestecul l-am lăsat la rece pentru 10 minute.
Timp în care am preîncălzit cuptorul la 175 de grade.
Am tapetat p tavă cu hârtie de copt și cu o linguriță sau o cupă pentru înghețată (depinde cum vă este mai practic) am început să așez viitoarele fursecuri.
Eu am lucrat foarte repid cu mâinile și am renunțat la lingură 🙂
Timp de coacere 17 minute




Cu drag,
D
Wow, ce buni sunt! Tocmai am facut reteta si sunt deliciosi! Am inlocuit bobitele de cacao cu merisoare. Multumesc!
hey, Anne! Cat ma bucur ca i-ai incercat si ca iti plac atat de mult! Simplu si gustos 🙂
Eu am diabet de tip 2 .Vă mulțumesc pt reteta este foarte gustoasă.
Ma bucur ca v-a fost de ajutor aceasta reteta!
Cu ce pot fi înlocuiți fulgii de ovăz?. Chiar dacă sunt fără gluten nu pot sa mănânc o perioada. Mulțumesc.
Buna, va rog sa -mi spuneti unde gasesc bobite de cacao si daca faina se gaseste direct sub acest amestec sau trebuie sa cumpa toate aceste fainuri seoarat.Multunesc.
Buna ziua. Bobite de cacao se gasesc la republicabio.ro sau myprotein, iar amestecul de faina este cumparat din kaufland.