Eram în a doua săptămână de izolare, probabil, când am pregătit această rețetă. Aproape că încep să nu mai țin evidența zilelor de când suntem cu toții acasă.
Fiecare zi e diferită. Sunt zile în care mă simt mai îngrijorată, neliniștită, îngândurată. În alte zile sunt prinsă în gândurile mele cu proiecte și planuri încât nu știu când se face seara târziu și ne băgăm la somn.
Am avut câteva zile în care nu mi-am găsit locul. Să fim toți 3 acasă, fără să ieșim și în același timp să ne desfășurăm activitățile normale într-un alt context, asta chiar m-a debusolat.
Da, am avut zile în care nu am lucrat nimic pentru mine. Teancul de haine așteaptă să fie băgat în seamă, dar până ieșim din izolare sper să îl dovedesc.
Îmi este greu să nu merg la cumpărături. Să nu îmi aleg eu produsele, să nu citesc fiecare etichetă direct la raft. Îmi este dificil să plasez comenzi online pentru produse alimentare, mai ales că nu toate magazinele online reușesc să facă față acestei perioade.
Am stat câteva zile cu produse în coș la BRINGO până au găsit un livrator. Restul magazinelor nu mai aveau intervale orare disponibile nici măcar pentru a merge personal să ridic comanda.
Am reușit într-un final să plasez două comenzi. Una prin bringo care aduce de la carrefour și alta de la real foods. În așteptarea comenzilor am profitat de frigiderul neaglomerat pentru a putea face o dezinfectare și organizare, pregătindu-l astfel să primească noi produse.
Dacă v-ați propus o organizare a frigiderului, dar și a casei va invit pe blogul DIANEI MIHĂILĂ pentru articole pas cu pas și un calendar bine pus la punct!
Salata de astăzi a apărut în urma organizării frigiderului, iar acest exercițiu este un prilej bun pentru fiecare pentru a descoperi alimentele care se apropie de termenul de expirare. De la aceste alimente se nasc rețete cu adevărat gustoase.
Este un moment bun pentru a aprecia mai mult ceea ce avem. Este unul dintre cele mai imporante momente în care cu advărat putem spune NU risipei alimentare, acum mai mult ca niciodată, apoi ne va intra în obișnuință.
Pentru salată aceasta am folosit:
- frunze de salată
- 1/2 pachet halloumi
- câteva bucăți de broccoli
- măsline kalamata
- câțiva gogoșari rătăciți printr-un borcan
- andive
Brânza halloumi o gătesc în tigaie sau in grill. Stropită cu puțin ulei de măsline și condimente.
Separat am fiert un orez brun. Am folosit o parte pentru salata noastră și o parte pentru salata Alexiei care a fost cu ton, porumb și frunze.
Fascinant mi s-a părut gogoșarul acru pe care, în mod normal, nu cred l-aș fi adăugat într-o astfel de salată.
Dacă ar fi să vă dau câteva sfaturi în această perioadă, ar fi tot cam aceleași pe care le spuneam și înaine de izolare:
- mergeți la cumpărături/ plasați comenzi după ce ați făcut o evaluare a frigiderului/ dulapului
- verificați etichetele pentur a folosi mai întâi alimentele care se apropie de termenul de expirare
- utilizați resturile cu încredere. De exemplu dintr-un rest de orez puteti pregăti chiftele (arancini), legumele adunate de prin frigider pot fi utilizate cu succes pentru o supă cremă sau o fritatta, o tartă/ un quiche. Resturile de frunze, branzeturi folosite pentru omlete/ pizza/paste
- dacă ați cumpărat cantități mai mare de fructe și legume e de preferat să le congelați pentru a nu se strica. Puteți încerca amestecuri de fructe, frunze și legume în pungi individuale pentru smoothie
Sunt curioasă tu ce rețete ai descoperit salvând alimentele?
Aștept comentariile tale mai jos, iar pentru și mai multe idei te aștept pe pagina de Instagram unde postez constant rețete rapide, dar și rețete pas cu pas în InstaStories.
Iar pentru că în această izolare mi-am propus să mai încerc ceva nou, am dat drumul unui canal de youtube unde îmi doresc să încarc cât mai multe rețete video.
Te aștept și pe aceste canale și dacă îți place conținutul pe care îl fac nu uita să mă susții printr-un simplu SUBSCRIBE! 🙂
Multumesc!
Pentru YOUTUBE mă găsești aici: DANIELA NICULI
Instagram: daniela_niculi
Cu drag,
D
Lasă un răspuns