Astăzi suntem în data de 24 Martie și vreau să rămână scris că este încă o rețetă preparată și scrisă în plină pandemie de COVID-19, iar noi, familia #NICULICEA, suntem în a doua săptămână de izolare la domiciliu.
Alexia face școală de acasă, iar Domnul B muncește la foc automat de când se trezește și până când epuizează toate task-urile dintr-o zi normală.
Teoretic și eu ar fi trebuit să am mai mult timp pentru că nu mai pierd deloc timp pe drum spre și dinspre școală sau timp la cumpărături. Dar din contra, pentru mine lucrurile sunt mai date peste cap acum cu ei doi acasă.
Din punct de vedere al alimentației, evident, pentru că pun mai multe mese pe zi, implicit gătesc mai mult de aceea am ales mâncărurile gătite clasice în această perioadă pentru a mă asigura că am tot timpul un fel de mâncare gata preparat ce nu necesită decât încălzire. Din această categorie sunt supele/ ciorbele și fripturile gătite lent la cuptor pentru care fac doar garnitură.
Astăzi m-am trezit cu o mare poftă de pizza, dar o pizza altfel, să o pot savura fără niciun fel de sentiment de vinovăție. Aveam chef doar să lenevesc, să mă uit la un film și să mănânc pizza mea perfectă.
Aproape în fiecare zi de când ne-am izolat fac sport. În unele zile chiar două antrenamente pe zi. Mă mut de la un program la altul și nu fac două la fel.
Bodybalance, GRIT, cardio workout, dance, CXWORX, BODYATTACK, BODYCOMBAT, de toate fac și mă simt excelent după fiecare antrenament. Încurajez prin cele două platforme pe care sunt activă permanente, respectiv FACEBOOK și INSTAGRAM, să nu uităm de câteva minute de sport și mișcare, sunt esențiale și avem mare nevoie de deconectare în această perioadă!
*Antrenamentele sunt de pe aplicația LESMILLS ON DEMAND
Astăzi a fost ziua aceea de pauză și este tot un beneficiu adus organismului. Nicio suprasolicitare nu-i face bine, iar astfel de zile în care energia e scăzută au rolul lor. Iată, o astfel de zi aduce rețeta aceasta de pizza de care sper să vă bucurați la fel de mult cum ne-am bucurat și noi.
SPOR!
Ingrediente:
- 240 g făină de ovăz
- 50 g făină de orez brun (puteți folosi doar făină de ovăz – 270 G)
- 1 linguriță drojdie uscată
- 240 ml apă caldă
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță îndulcitor (eritritol am folosit eu)
Topping:
- sos roșu (eu folosesc unul bio atât la paste cât și la pizza)
- porumb (opțional, dar la noi e preferatul Alexiei, deci nu putea lipsi)
- măsline verzi feliate
- șuncă de curcan
- mozzarella
- ardei gras roșu
Eu am folosit ingredientele care îi plac Alexiei, însă dacă ar fi fost să fie doar pentru mine aș fi ales cu totul alte variante.
- ciuperci
- anșoa
- dovlecei
Mod de preparare:
Am amestecat ambele tipuri de făină cu drojdia uscată. Am menționat și mai sus că dacă nu aveți făină de orez puteți folosi cu încredere doar făină de ovăz. Eu am făcut acest mix pentru că aveam prea puțină făină de ovăz și voiam totuși o cantitate mai mare de aluat.
Peste făină se adaugă apa caldă amestecată cu sarea și îndulcitorul.
Am amestecat aluatul la început cu o lingură, apoi am adăugat uleiul și am modelat cu mâna. Este un aluat destul de lipicios, dacă mai simți nevoia de ulei de măsline poți adăuga încă o lingură.
Am încis cuptorul la 200 de grade.
!Coca am întins-o pe o hârtie de copt și cu folie alimentară deasupra pentru a nu se lipi de sucitor! după ce am lăsat-o 10 minute să se odihnească
Nu am mai avut oregano că mergea adăugat în compoziție.
După ce am întins aluatul, am îndepărtat folia alimentară și am introdus tava în cutor pentru 10 – 15 minute.
Am scos tava și am adăugat sosul de roșii și restul ingredientelor, mai puțin mozzarella pe care am adăugat-o în ultimele 7 minute.
Am reintrodus tava în cuptor, dar am mărit temperatura la 240 de grade.
La final am presărat mozzarella.
Am lăsat pizza să se răcorească câteva minute înainte de a fi porționată.
Astea au fost fotografiile pe care le-am putut pe ziua de azi. Alexia dădea târcoale de când am copt în primă fază aluatul. Doar să fac una cu blat de conopidă sau de cocos ca să pot fotografia în liniște :))
Vă las mai jos și rețetele celor două:
Cu drag,
D
Madalina
Câte minute ați mai ținut pizza la cuptor a doua oară, după ce ați mărit la 240 grade?
Mulțumesc.
danielaniculi
In a doua parte am tinut-o pana cand s-a toppit mozzarella, nu mai mult de 10 minute. Aici depinde mult si de cuptorul fiecaruia.
CEzar
S-a primit foarte buna, multumesc pentru reteta.Asteptam retete noi cu drag
Cezar 12 ani
danielaniculi
Ieiiiii!!!! Ma bucur ca si aceste retete sunt apreciate de o varsta atat de frageda 🙂