O altă rețetă simplă din jurnalul de izolare vine chiar acum pentru voi!
O rețetă ce nu necesită făină, ouă sau lactate, iar cel mai mare avantaj este că nu conține niciun fel de zahăr sau îndulcitor! #fărăzahăradăugat
Este genul de rețetă care îmi place cel mai mult. Un minim de ingrediente și un gust excelent. Mai mult decât atât este o rețetă pentru care vă propun să-i implicați pe cei mici. Va fi o activitate relaxantă în această perioadă stresantă, iar cei mici vor învăța că și deseturile sănătoase sunt delicioase.
Am pregătit de multe ori rețete de fursecuri cu ovăz, iar cele mai multe dintre ele le făceam la atelierele de gătit.
Ieri am profitat de ocazie pentru a filma încă un video pentru canalul de youtube, iar dacă doriți varianta filmată din bucătăria mea, vă invit sa dați un click AICI.
Durează 10 minute, sunt ciocolatoase și necesită doar câteva ingrediente. Ingredientul de bază este ovăzul, iar pentru această rețetă eu am folosit o variantă de ovăz mărunțit. Cumpărați ovăz simplu, nu variante ambalate și combinate cu alte ingrediente pentru că de cele mai multe ori acelea conțin zahăr sau îndulcitori.
Ovăzul mărunțit se înmoaie mai repede decât cel clasic și oferă prăjiturilor o textură mai moale.
Pudra de cacao joacă un rol important în această rețetă astfel încât vă recomand să vă achiziționați o sursă de calitate superioară, organică. Pudra de cacao ține loc de făină în această rețetă, iar gustul final va fi stabilit de calitatea acesteia.
Folosiți cântarul pentru a vă asigura că nu adăugați prea mult ovăz. Prea mult ovăz va duce la o rețetă de fursecuri foarte uscate.
Acum că am stabilit câteva mici detalii, e timpul să trecem la partea practică! Dacă intri și pe canalul de youtube poți vedea exact în filmare cum arată compoziția. dacă îți place canalul și te ajută rețetele video nu uita să apeși butonul de SUBSCRIBE și LIKE. Pentru mine este foarte importantă susținerea voastră și vă mulțumesc!
INGREDIENTE:
- 100 g fulgi de ovăz (mărunțiți)
- 60 g pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 20 g ulei de cocos sau unt dacă nu le faceți de post
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 banană (100 g aproximativ)
La capitolul arome și condimente puteți adăuga:
- scorțișoară
- nucșoară
După preferință.
Mod de preparare:
Într-un bol am amestecat fulgii de ovăz, praful de copt și pudra de cacao. Tot acum se adaugă și condimentele.
Într-un alt vas am pasat banana cu o furculiță, am adăugat vanilia și uleiul de cocos.
Am combinat cele două amestecuri și le-am lăsat să se odihnească până când cuptorul a ajuns la temperatura de 180 de grade.
Am pregătit o tavă cu hârtie de copt și am modelat 15 fursecuri din toată compoziția.
Folosiți o linguriță ca măsură dozatoare pentru a forma fursecurile. Aplatizați-le ușor, iar când sunt gatalăsați-le în cuptor pentru 10 minute.
*Dacă nu aveți o cantitate de cacao atât de mare sau nu vă place ideea unor cookies atât de negre cu un gust intens de cacao, atunci puteți pregăti un amestec din 30 g cacao și 30 făină albă sau de ovăz.
După 10 minute:
Cu drag,
D
Anonim
Excelente si rapide. Eu am pus si niste nuca macinata. Sunt ideale pt ceva dulce in aceasta perioada multumim
danielaniculi
Ce idee buna! Cred ca nuca le-a dat o textura si o aroma super interesanta. Data viitoare pun si eu
Gabriela Țăranu
Am făcut și eu fursecurile dar nu am avut ulei de cocos și am pus o lingura de unt de arahide.
Foarte apreciate. S-au mâncat așa de repede ca nu a mai fost timp de poză.
Mulțumesc pentru rețetă!
danielaniculi
Bucurie! Bucurie pentru mine cred ca au iesit minunate cu unt de arahide!