FÂȘII DE CIUPERCI PLEUROTUS
Dintre toate sortimentele de ciuperci, cele pleurotus îmi plac cel mai mult și le cumpăr cel mai rar. În mod normal am realizat că am o oarecare sensibilitate atunci când mănânc ciuperci. Acesta este și motivul pentru care nu le am inlcuse în alimentația mea atât de mult pe cât mi-aș dori. Atunci când le aleg îmi și asum că nu îmi va fi bine.
De la cele pleurotus am realizat că nu ma simt la fel, le tolerez mult mai bine. În fine, nu mai are sens să stau să despic firul în 4. Ideea este că tot voiam să fac o astfel de rețetă, iar cu ultima caserolă de ciuperci pleurotus m-am organizat rapid. Deși ideea era să fac cu adevărat un burger vegan, am finalizat prin a servi ciupercile pe o felie de pâine cu semințe și cu o salată alături.
Nu m-am complicat cu prea multe ingrediene sau sosuri.
Am folosit ciupercile, usturoi, turmeric și boia. Fix atât! De ce? Cu cât mai puține ingrediente cu atât mai bine. Asta e varianta oficială. Varianta neoficială este că eram extrem de obosită, ciupercile erau pe ducă, gătisem deja 2 feluri de mâncare, iar maximul pe care l-am mai putut a fost acesta. Consider că acesta este și motivul pentru care a ieșit combinația atât de bună. Less is more 🙂
Mod de preparare
Am spălat ciupercile și le-am tăiat în fâșii. Am folosit o caserolă.
Într-o tigaie am pulverizat puțin ulei de măsline (3-4 pufuri) și am adăugat 2 căței de usturoi feliați. Nu i-am lăsat să se ardă, usturoiul ars devine amar și nu vrem asta.
Am folosit o temperatură mică.
După ce am sotat usturoiul câteva secunde, am adăugat și ciupercile peste care am presărat aproximativ 1/2 linguriță turmeric și cam la fel boia iute. Poți folosi boia dulce sau paprika.
Am amestecat toate ingredientele și le-am lăsat pe foc cam 10-12 minute. Ciupercile au lăsat puțină zeamă și nu a fost nevoie să adaug deloc suplimentar.
Ca și modalitate de servire merg într-o chiflă (dacă ai) sau pe o felie de pâine așa cum am făcut eu, dar și cu o salată de înoțire. O altă variantă ar fi cu quinoa sau orez. Indiferent ce modalitate de servire vei alege nu uita să împărtășești și cu mine!
Acesta este variata rapidă și cea mai simplă.
În mod normal nu folosesc sosuri, dar probabil pentur un gust mai apropiat de varianta de pulled pork se poate adauga sos BBQ. Din motive foarte cunoscute eu nu folosesc astfel de sosuri. Au conținut ridicat de zahăr. Prefer să folosesc ingrediente în starea lor naturală (condimente, pastă de roșii) și să fac variantele mai sănătoase.
Chiar dacă nu am timp întotdeauna să fac fotografii foarte dichisite, mă bucur chiar și de câte o fotografie simplă prin care pot împărtăși cu voi aceste rețete.
Întotdeauna am scris pe blog rețetele pe care le gătesc pentru familia mea.
Cu mult drag,
D
Lasă un răspuns