Hai să începem ziua cu o doză de sinceritate.
De câte ori ai mâncat de la cei ce au adus acest fast food în România? De câte ori nu te-ai oprit la o aripioară după ce ai ieșit de la film? Sau de câte ori nu ai considerat că singura metodă de a te simți bine este la mall, cu un meniu mare de aripioare sau crispy strips, cartofi prăjiți și pepsi cu gheață?
Eu recunosc că le cam mergeam după ce m-am mutat la capitală. Am recunoscut în nenumărate rânduri de slăbiciunea mea din adolescență/ studenție pentru fast food.
O dată ce treci la un alt stil de viață, se încheie complet un capitol de haos din viața ta! Nu cred că vreodată voi mai gusta așa ceva! Numai când îmi amintesc și ce rău îmi era după ce întindeam fiecare cartof prins sosul de usturoi, mi se face greață. Nu am să mă întreb cum puteam. Normal că puteam, nu conștientizam, nu realizam că alimentația este atât de importantă.
Iată-ne în izolare, săptămâna nu știu cât :)), cum am făcut stripsuri și cartofi wedges, fără prăjeală, fără sentiment de vinovăție. Nici măcar nu pot trece meniul în categoria de cheat meal.
Vreau doar să împărtășesc rețeta cu toate mamele disperate, cu toți adolescenții care nu văd altceva mai bun în afara de MC și KFC.
Am folosit piept de pui, un pui crescut de curte, nu din comerț. Dacă nu aveți opțiunea aceasta, o sursă sigură, vă recomand să alegeți un sortiment cât mai organic din comerț.
Să începem!
Ingrediente:
- 2 bucăți piept de pui
- 2 ouă
- boia dulce
- usturoi granulat
- făină
- fulgi de porumb
- pesmet (eu am folosit un sortiment de pesmet integral)
Pentru cartofi:
- boia iute/ dulce (după preferință)
- sare
- turmeric
Pentru sos:
- iaurt natural
- usturoi
- ierburi aromatice (dacă aveți)
Mod de preparare:
Pieptul de pui l-am tăiat în fâșii. Într-un vas am făcut un amestec din apă și 1 linguriță de sare. Am adăugat bucățile de carne și am lăsat vasul în frigider pentru 30 de minute. Acest proces ajută carnea să fie mai fragedă, mai ales dacă veți folosi tot carne de curte și nu din comerț. După acets proces carnea nu va mai avea nevoie de sare.
Am mai scos 3 vase și le-am umplut după cum urmează.
Într-un castron am bătut ouăle.
Într-un alt castron am amestecat făină cu boiaua și usturoiul granulat.
În cel de-al treilea bol am amestecat fulgii de porumb, zdrobiți foarte bine, împreună cu pesmetul.
Am scurs bucățile de pui de apă, apoi am încălzit airfryer-ul pentru 5 minute la 185 de grade.
*Eu am folosit acest aparat pentru rețetă, dar după ce am postat rețeta pe Instagram am primit fotografii de la cititori care au pregătit stripsurile în cuptor.
Pentru mai multe detalii despre airfryer, click AICI.
Contul de Instagram unde postez rețetele simple, pas cu pas, este AICI!
Să continuăm!
Bucățile de pui se trec mai întâi prin amestecul de făină, apoi prin ouă bătut și la final prin fulgii de porumb zdrobiți.
Pentru airfryer au nevoie de 15 minute la 185 de grade, programul special pentru pui. Se întorc o singură dată la jumătatea timpului. Înainte de a întoarce bucățile am pulverizat două pufuri de ulei de măsline, iar alte două la final. Aveam nevoie de o culoare aurie, frumoasă!
Pentru cuptor se așază puiul în tava tapetată cu hârtie de copt, se pulverizează câteva pufuri de ulei de mălsine și se lasă în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
*Important este să mărunțiți bine fulgii de porumb, dacă rămțân bucăți prea mari nu se vede la fel de frumos, asta nu înseamnă că nu e la fel de gustos.
CARTOFII
Pentru cartofi am folosit un sortiment de cartofi pentru copt.
I-am tăiat pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 3 bucăți. Sunt preferații Alexiei stilul wedges și m-am conformat să-i fac rețeta preferată.
Cartofii i-am stropit cu puțin ulei și am adăugat condimentele, am amestecat bine cu mâinile, i-am întins în tava tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat. Am lăsat cartofii în cuptor pentru aproximativ 40 de minute. În funcție de grosime sau sortiment, timpul poate varia.
Sosul este cel mai simplu!
Usturoi dat prin presa de usturoi, amestecat cu sare, un strop de piper și iaurt natural. Alege un iaurt cu o concentrație mai mică de grăsime dacă vrei să fie și mai light.
Poți adăuga și o linguriță de muștar și va ieși delicios!
Simplu și garantat delicios!
Stă în puterea noastră să facem alegeri inspirate!
Dacă știi că al tău copil are o slăbiciune pentru fast food, nu îl lăsa să-și dezvolte o dependență. Alege să-i oferi alternative!
Cu drag,
D
Stefanescu Odetta
Multumesc frumos pentru reteta! Sunt fun crispy strips. Multa vreme, am ocolit zona unde e locatia de fast food de unde cumparam, ca sa nu fiu tentata sa intru sa iau. Acum , va fi foarte simplu sa-mi fac si sa mananc fara remuscari ca nu-mi fac bine, ca n-ar trebui sa mananc asa ceva.
danielaniculi
Draga Odetta, sper sa iti placa reteta si sa te bucuri de un meniu de genul acesta, la tine acasa, gatit intr-un mod santos si mult mai delicios! Astept impresii