SUPER SALATĂ CU TON
Am multe alimente ce nu îmi lipsesc din casă, iar tonul este unul dintre ele. Eu pot trăi foarte bine fără borcanul cu ton, ba chiar mănânc destul de rar, dar în schimb este salvarea mea când vine vorba de Alexia. În paste, salate, pentru a nu le mânca chiar chioare, folosesc câteva bucăți de ton.
Pastele cu ton sunt preferatele ei. Eu sunt happy că nu mănâncă doar paste cu sos roșu, ea e happy când mănâncă ce îi place.
Prima oară când a mâncat ton a fot anul trecut. Eram într-o minunată vacanță în Italia, Sicilia. În plimbarea noastră pe o mică insulă ne-am oprit pentru un burger inedit. Fratele meu știa locația, mâncase de câteva ori acolo și era convins că o să fie și pe placul meu. Recunosc, dacă eram singură nu cred că m-aș fi oprit acolo să mănânc.
Încă o dată mi s-a demonstrat că nu trebuies să judeci atât de asupru la prima vedere. Era o gheretă înghesuită, era și foarte cald, iar ideea unui burger cu pește nu mi se părea deloc bună. Asta până în clipa în care am vazut cum aruncă pe plita încinsă o bucată zdravănă de ton ținut în saramură.
Și începe să-l mărunțească, să-l stropească cu niște stocuri, iar să-l amețească. Totul preț de câteva minute bune.
A scos apoi o ditamai chifla, a tăia-to pe jumătate, a îndesat tonul și dovlecelul pe care l-am cerut eu din categoria legume.
Mirosul nu îl pot descrie. Nu știu cu ce l-a tot stropit, dar pot spune că la final era o explozie de arome. Nu era grețos, ba chiar îți lăsa o tentă acrișoară, era condimentat exact atât cât trebuia. Din saramură a intrat puțin și în pâine, dar nu mult.
ERA PERFECT! JUR!
Atât de perfect că mâncam cu o poftă ieșită din comun. În secunda 2 s-a rățoit Alexia la mine să-i dau și ei. Tot insistasem să încerce, dar nu voia să audă. Ce să vezi? De foame a gustat. Uite că se poate, îmi zic eu în gând.
Ce a făcut? Mi-a luat burgerul după ce am scăpat-o de zucchini.
A fost ziua în care Alexia a descoperi tonul!
Acum ce să zic, tonul din chifla asta cu tonul din borcan nu au absolut nicio treaba, dar i-a dat o șansă și pentru mine asta a contat!
Acum să trecem la salata noastră și la salata pe care Alexia a mâncat-o în chiflă 🙂
Ingredientele variază în funcție de ce cantitate vrei să faci. Noi am făcut mai multă, am mâncat prânzul și a rămas o porție și pentur o gustare în ziua următoare.
Ingrediente:
- ton (ideal în suc propriu)
- porumb
- ceapă verde
- ridichi
- ardei kapia
- sare
- zeamă de lămâie sau lămâie verde (e mai aromată, merge de minune)
Ce ne mai place în salata asta este oul fiert, dar nu am adăugat pentru că nu ar mai fi mâncat Alexia.
Mod de preparare
Într-un castron am amestecat toate ingredientele și am potrivit apoi gustul de sare, piper și lămâie.
Eu am folosit lămâia verde.
Alexia a mâncat salata în chiflă. Noi am mâncat o salată simplă alături de 2 wasa.
Dacă ai nevoie să păstrezi o dietă low carb, poți renunța la wasa 🙂
Cu drag,
D
Este o rețetă ce merge pregătită pe post de aperitiv, se poate servi ca o gustare light sau în varianta de sandviș. Indiferent cum, este super gustoasă și ușor de preparat.
Poftă mare!
Popa
Bună ziua. De la ce firma este tonul la borcănel?
danielaniculi
Buna ziua. Eu cumpar din Lidl, este un produs acreditat MSC (surse sustenabile) insa se gasesc si in alte supermarketuri, dar nu stiu ce sa va spun despre sursa de provenienta