Am așteptat și eu, ca multă altă lume, căpșunele de sezon, acelea parfumate și super aromate. Nu obișnuiesc să folosesc pentru prăjituri fructele de sezon din categoria căpșuni, afine, zmeură, decât dacă am foarte multe și trebuie sa le salvez.
Varianta mea de a avea fructe autohtne cât mai mult timp este congelarea!
Pe acestea le-am folosit pentru că nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. Erau parfumate, dar la gust lăsau destul de mult de dorit, se putea și mai bine, părerea mea.
La fel procedez și cu cireșele, afinele sau zmeura. Prefer să mă bucur de gustul lor natural și să le arunc în prăjituri în condițiile date mai sus.
Cititorii vechi ai acestui blog știu că pregătesc rețete simple de deserturi. Nu obișnuiesc să mă complic foarte tare, nici nu îmi place și nici nu sunt talentată în ale prăjituritului la nivel de artă.
Fac însă deserturi gustoase pentru familie, dar mai ales pentru Alexia mea căreia vreu să îi ofer deserturi bune făcute în casă, fără zahăr și fără ingrediente pline de bazaconii.
Rețeta de astăzi este super simplă, dar extrem de gustoasă (pentru noi, sper că și pentru voi!
Ingrediente:
- 100 g migdale
- 100 g nuci pecan (sau altă combinație de nuci- nucă românească, caju)
- 250 g făină de ovăz
- 120 g unt (rece)
- scorțișoară
- 250 g căpșune
- 1 lingură amidon de porumb
- îndulcitor natural (pentru doritori, la alegere)
Mod de preparare:
Nucile le-am mărunțit într-un blender, apoi le-am amestecat cu făina de ovăz și untul rece tăiat în cuburi. Poți folosi același robot de bucătărie pentru a combina ingredientele. Aluatul trebuie să fie unul sfărâmicios, de aceea se folosește untul rece.
Am împărțit aluatul în două.
Am scos din dulap o tava dreptunghiulară, termorezistentă, este preferata mea pentru astfel de prăjituri.
Am presărat primul strat de compoziție în vas, am adăugat căpșunele amestecate cu lingura de amidon (pentru a nu lăsa zeamă) iar în al doilea strat am adăugat 1 linguriță de scorțișoară și am presărat pe deasupra.
Cuptorul l-am preîncălzit la 170 de grade, iar prăjitura a stat preț de 40 de minute.
Am porționat după ce s-a răcorit bine 🙂
Cu drag,
D
Anonim
Pot renunta la amidon sau il pot inlocui cu alt produs?
danielaniculi
Poti renunta, sigur.
Anonim
Multumim frumos pt rezeta. E superba. Imi place mult cum explici ezetele. Mult succes si sanatate.
Monika
Super rezeta.
Claudia Hancu
Pot pune alt tip de făină?
danielaniculi
Cred ca merge si cu faina alba daca nu te deranjeaza sa o folosesti.
danielaniculi
Sper sa o incerci
danielaniculi
Multumesc si eu pentru comentariul pozitiv ☺️ sanatate si sa auzim numai de bine
Elena
Buna Daniela,
ce as putea folosi in loc de unt? Noi avem alergie la lactate ….
Arată minunat preparatul și as vrea sa încerc sa îl fac 🙂
Mulțumesc mult și te urmăresc cu drag,
Elena
danielaniculi
Buna! Poti lega compozitia cu banana pisata sau sa alegi o grasime vegetala (ulei de cocos de exemplu, dar va schimba mult gustul) Incearca varianta cu banana sau 1 ou batut
Alexandra Florina Rotaru
Bună seara! Ies bune și fără îndulcitori?
danielaniculi
Daa! Sunt pro fara orice fel se indulcitor, mai mentionez in retete pentru cei care nu au eliminat zaharul si cauta sa inlocuiasca retetele pentru inceput 😉 desigu ca este o chestiune de gust. Trebuie sa va placa fara indulcitor 🙂
Zela
Bună!
Ce pot folosi în locul migdalelor?
danielaniculi
Alte nuci (nuca romaneasca, caju, pecan) iar daca nu ai nu este nicio problema 🙂