Astăzi vă invit în bucătărie pentru un carrot cake fără zahăr și fără gluten, un desert simplu de pregătit, extrem de sățios, însă și gustos chiar dacă nu conține zahăr rafinat sau făină albă.
Pentru cei care se află aici pentru prima oară, trebuie să o spun de la început că acest blog promovează un stil de viață echilibrat și o alimentație fără zahăr adăugat. Sper să vă încânte acest desert și să descoperiți o altă latură a deserturilor.
Pentru această rețetă am pregătit și un video pe repede înainte, video ce poate fi vizualizat pe contul de Instagram asociat acestui blog.
Nu necesită multe ingrediente și nici proceduri complicate, trebuie doar să existe dorința și pofta de a savura un carrot cake altfel 🙂
Ingrediente:
- 220 grame făină de ovăz
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat
- 1,5 lingurițe scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir măcinat
- 1/4 linguriță nucșoară
- 3 morcovi (mărime medie)
- 50 g stafide
- 50 g nuci pecan
- 100 grame ulei de cocos
- 1 linguriță vanilie
- 4 ouă
- 4 banane mici
Pentru cremă:
400 g Mascarpone
200 ml Frișcă lichidă
1 shot espresso
Mod de preparare:
Pentru blat am amestecat într-un castron ingredientele uscate, iar într-un altul pe cele umede!
Am pasat bananele cu furculița, iar morcovii i-am dat pe răzătoarea mică.
Am combinat cele două amestecuri și am amestecat compoziția cu o spatulă.
Am transferat totul într-o forma rotundă cu pereți detașabili și tapetată cu hârtie de copt asta după ce am uns forma cu puțin unt. Tava a intrat în cuptor la 180 de grade pentru 35 de minute.
Crema de brânză mascarpone am amestecat-o cu frișca lichidă și 1 shot de espresso, iar la final am mai completat pe deasupra cu câteva nuci pecan, însă nu înainte de a lăsa blatul să se răcească complet! Acest lucru este foarte important, așa că oricât de bine miroase și oricât de mult v-ar tenta să îl finalizați mai repede, insist să îl lăsați până se va răci complet.
După ce acesta s-a răcit, poate fi tăiat pe jumătate, cu atenție, are nevoie să fie manevrat cu delicatețe. Apoi un strat de cremă va veni pe prima parte, acoperim cu a doua parte, iar la final acoperim cu restul de cremă. Eu nu am pus chiar multă să fiu sinceră, eventual chiar puteți folosi mai puțină cantiate și la ingrediente, depinde cum vă doriți și cum vă place.
Ca un pont în privința nucilor. Desigur că sunt mult mai bune caramelizate, eventual în puțină miere sau orice altceva doriți, dar din punctul meu de vedere au fost la fel de minunate și așa.
Am obținut un dulce bun, sățios și perfect chiar pentru cafeaua de dimineață!
Cu drag,
D
Lucia
Oare as putea pune ghimbir proaspăt?
danielaniculi
Poti incerca, insa o cantitate mica
Ramona
L-am facut sambata, fara nuci (sora mea este alergica) si a fost un real succes pt toata familia, incusiv pt baietelul meu de 2,9 ani („mamiii mai este tort?”).
Deasupra i-am ras un pic de ciocolata cu 95% cacao, pt „faţă”.
Miruna
Se poate face si fara crema sau nu ar iesi suficient de dulce?
danielaniculi
Crema aduce acel plus de savoare, nua s renunta la ea in acest caz
danielaniculi
Ramona, ce bucurie imi faci tu mie! Cand aud ca prinde la copilasi sunt extrem de fericita! Ma bucur din suflet ca ti-a placut si sper sa il repeti 🙂
Ramona
Cu siguranta voi repeta aceasta reteta, dar voi incerca si altele!❤
Chiar azi Dragos a spus ca el vrea tort (desi a trecut o saptamana de cand l-am facut/mancat).
Miruna
L-am facut fara crema si intr-o forma de chec. A iesit chiar bine, dar merge servit cu niste magiun de prune (fara zahar) pentru ca nu prea este dulce. Merita incercat oricum 🙂
danielaniculi
Multumesc mult pentru feedback si pentru aceste super cuvinte! Sunt aici si astept cu interes impresii si depsre alte retete!
danielaniculi
Asa este, nu este un desert dulce, insa crema ii aduce un plus de savoare, dar daca ai avut magiunul fara zahar atunci a fost perfect!