Rar de tot scriu rețete de genul acesta, tocmai pentru că rar de tot și gătesc așa ceva, dar pentru că am postat pe Instagram câteva fotografii și pentru că oricum acest preparat face parte din urmatorul articol de planificare alimentară, vezi categoria AICI, m-am gândit că v-ar fi mult mai ușor să ajungeți la rețete tot pe blog.
MÂNCARE DE PIPOTE, INIMI ȘI FICĂȚEI
Mâncare de pipote și inimi este una dintre preferatele Domnului B. Nu că i-aș și mâncat eu inima și ficații (vorba poporului) dar pentru că este o mâncare ce îi amintește de copilărie (iată și un copil cu amintiri culinare consistente, nu ca alții care doar frunzăreau).
Am ales acest preparat în primul rând pentru că știu că îi place, în al doilea rând pentru a demonstra în continuare că într-o alimentație echilibrată este firesc să existe diferite preparate culinare, inclusiv cele tradiționale, pe care eu le modific astfel încât să se potrivească stilului meu și stilului abordat în familie.
Nu am prăjit nimic în primul rând, iar aceasta este prima regulă atunci când vrei să pregătești un preparat tradițional într-o manieră mai light. Renunți la tonele de ulei și nu mai prăjești nimic.
Ca și garnitură am mers pe dovlecei, chiar dacă se preta mămăliguța, am ales ceva mai ușor și care s-a potrivit de minune cu amestecul de inimi, pipote și ficăței.
Să vă povestesc cum am făcut!
Mai întâi am mers cu lista la cumpărături, direct la Lidl, de unde mi-am cumpărat toate ingredientele necesare. Ajunsă acasă am curățat și spălat organele (o caserolă de ficăței și una de inimi cu pipote) pe care le-am lăsat vreme de 15 minute în apă rece.
În acest timp am tocat o ceapă roșie, 1 ardei kapia și câțiva căței de usturoi pe care i-am înăbușit într-o oală potrivită.
Am adăugat pipotele împreună ci inimile și o ceașcă mică cu apă, am acoperit cu un capac și le-am lăsat la temperatură medie pentru 15 minute. Ficățeii se gătesc mult mai repede astfel încât nu i-am adăugat de la început.
Când timpul s-a scurs am completat cu o cutie de roșii cuburi (400 grame)
Am acoperit din nou cu un capac și am lăsat să clocotească pentru 30 de minute. Din când în când puteți verifica, eu am preferat să las la foc mic.
În acest timp am tăiat 2 dovlecei rondele, apoi am fript în tigaia grill bucățile de dovlecei condimentate cu sare și oregano, dar stropite și cu puți ulei de măsline. Le-am transferat pe rând într-un castron, le-am presărat mărar proaspăt, iar aceasta a fost garitura pentru mâncarea de pipote.
Cu drag,
D
Loredana
Mi-au placut intotdeauna ficateii si pipotele, dar nu stiu din ce motive, cand aveam antrenamentele de alergare ma simtea prea plina. Si de o vreme n-am mai mancat. Insa, reteta asta arata grozav si modul cum le-ai preparat pe toate e super sanatos! Cred ca am sa incerc in weekendul acesta 🙂
danielaniculi
Incearca sa nu mananci genul acesta de preparate inainte de antrenament, iar in general masa de dinainte de antrenament poate fi luata cu 1-2 ore inainte, poate ca ai mancat si ai iesit prea repede la miscare. E important sa tii cont de aceste lucruri pentru a creste si performanta sportiva ❤️
Astept vesti despre preparatul final!