
După ce faci prima dată o rețetă de banana bread, fie ea și clasică, iar dacă rezultatul îți place, atunci cu siguranță vei experimenta în fel și chip toate combinațiile de chec cu banane și alte fructe de sezon.
De cele mai multe ori fac chec cu banane când bananele din dotare se ofilesc grav. Le salvez fie într-un chec, fie în punguțe pentru smoothie la congelator.
De această dată aveam și banane și smochine cam în aceeași situație. Ce putea să fie rău? Absolut nimic, ah sau da, mixul de făină folosit de mine și care nu este întotdeauna și pe placul alor mei, dar mai salvăm cu un gem fără zahăr sau un iaurt. Merg bine împreună.
Hai să vă povestesc acum despre rețetă, iar dacă o încercați să îmi povestiți voi mie cum a ieșit.
Inițial am zis că plec e la o rețetă tare dragă mie, această negresă fără zahăr, lactoză sau gluten:
Despre rețeta de astăzi să povestim acum.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 3 banane
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50 g cacao
- 170 g făină din 4 cereale (mei, porumb, orez și hrișcă)
- 1 linguriță praf de copt
- scorțișoară
- nucșoară
- 5 smochine
Mod de preparare:
Într-o farfurie am zdrobit bananele cu furculița, iar într-un bol mai mare am mixat ouăle pentru câteva secunde. Nu mult. Am adăugat bananele și vanilia.
Într-un alt castron am amestecat ingredientele uscate, le-am trecut prin sită și apoi am adăugat amestecul peste ingredientele umede.
Am amestecat totul cu o spatulă, apoi am turnat compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Smochinele le-am tăiat pe jumătate și le-am adăugat deasupra compoziției.
Checul a intrat în cuptorul preîncăzlit la 170 de grade, unde a stat pentru 40 de minute aproximativ. I-am făcut și eu testul cu scobitoarea înainte, l-a trecut cu brio.
*Este posibil ca în cazul în care veși folosi alt tip de făină, atunci compoziția să necesite ceva mai mult lichid. De exemplu o făină de cocos va cere mai mult lichid și atunci o băutură vegetală va fi de ajutor.
Scriu această mențiune pentru că la majoritatea rețetelor primesc întrebări despre ce alt tip de făină poate fi folosit, desigur că fiecare tip de făină se comportă diferit, iar o rețetă cu anumite gramaje și anumite ingrediente nu va fi la fel dacă acestea sunt schimbate.
Eu am servit checul atât simplu, dar și însoțit de iaurt de cocos (un sortiment fără zahăr) și amestecat cu 1 linguriță de dulceață de afine (tot fără zahăr).




Cu drag,
D
Lasă un răspuns