
COTTAGE CHEESE PANCAKES
Haideți să facem, împreună, cea mai simplă rețetă de pancakes fără gluten. O combinație super sățioasă, fiind o alegere excelentă pentru un mic dejun consistent, dar și delicios în același timp.
Când vine vorba de pancakes, ador să experimentez tot soiul de combinații, altele decât cele cu făină albă, spre disperarea Alexiei care preferă de departe ceva clasic, însă nu zice nu nici când ma joc cu alte ingrediente pentru a aduce nutrienți de calitate în fiecare preparat pe care îl servesc.
Combinația de astăzi, cea cu cottage cheese și făină de migdale, cred că este una dintre preferatele mele, iar pentru a le pregăti este nevoie de o mână de ingrediente, după cum urmează:
Ingrediente:
- 2 ouă
- 80 g făină de migdale (Belbake cumpăr de ceva timp, de la Lidl)
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g cottage cheese
Eu am folosit o brânzică BIO, Milbona de la Lidl, fac această mențiune pentru că este imporant ce tip de brânză veți alege pentru această rețetă. Sunt sortimente de cottage sărate și atunci se pretează pentru o altfel de rețetă. Însă, pentru această idee de cottage cheese pancakes, eu pe aceasta am folosit-o și s-a potrivit de minune.
Mod de preparare:
Într-un bol am amestecat cele două ouă cu brânzica, peste care am adăugat făina de migdale amestecată cu praful de copt.
Atât de simplu!
Am lăsat compoziția pentru 5 minute deoparte. Am încins o tigaie de clătie, dar la o temperatura potrivită pentru a nu le arde.
Cu un mini polonic am adăugat compoziție în tigaie. Puteți folosi, la fel de bine, o lingură.
După 2 minute, când au început să apară bule de aer la suprafață, le-am întors pe cealaltă parte pentru alte două minute. Repet, atenție la temperatură. Eu folosesc o plită pe inducție și le-am ținut la 5.
Domnul B le-a savurat cu miere de albine și căpșune, dar pentru mine au fost de ajuns doar câteva fructe.
Rețeta este una low carb, însă toppingul face diferența, aici fiecare își poate personaliza farfuria în funcție de preferință și stil de alimentație.



Cu drag,
D
Buna, cu faina de cocos merge?
Multumesc
Buna. Faina de cocos se comporta diferit. Nu as incerca sa fiu sincera
Buna Daniela,
Multumesc pentru reteta. Dorest sa te intreb daca este in regula sa folosesc faina integrala de grau?
Multumesc pentru raspuns
Buna. Sigur, merge si faina integrala, dosr ca va trebui ajustata cantitatea