TARTĂ CU CIUPERCI
Dacă și tu ești în căutarea unor rețete altfel pentru masa de Paște, vreau să îți spun că aceasta este una dintre propunerile mele pentru acest an, mai ales dacă nu ești fan drob sau pur și simplu vrei să pregătești ceva gustos și ușor în același timp, fără să petreci ore în șir în bucătărie.
Tartele sunt întotdeauna o alegere excelentă pentru mesele festive. Pot fi pregătite în orice combinație, de la variantele dulci la sărate, cu carne sau vegane, low carb sau clasic. Orice ai alege, tarta este sigur o algere pe care și musafirii tăi o vor aprecia.
Cel mai comod, când vine vorba de tarte, este că nu te simți prea solicitat, în plus poți folosi tot felul de alimente prin frigider. De departe, tartele sunt soluția atunci când ai multe ”resturi” de ingrediente și trebuie să le valorifici într-un fel sau altul (pizza, supă sau tartă).
Dar astăzi nu vorbim despre risipa alimentară. Pentru astăzi ne concentrăm pe o tartă delicioasă cu ciuperci de pădure.
Să începem!
Ingrediente pentru crustă:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- 1 lingură apă rece
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 ceapă (albă/roșie la alegere)
- 350 g mix ciuperci de pădure Deluxe
- 2 fire cimbru
- 250 g mini mozzarella
- 200 ml smântână lichidă
- 4 ouă
Mod de preparare:
Am pregătit pentru început aluatul pentru tartă. Folosind ingredientele direct de la frigider. Am tăiat untul în cuburi, am adăugat oul, sarea și apa rece, apoi am fărâmițat tot amestecul folosind mâinile. Puteți folsoi un robot, mie mi-a fost mai rapid să pregătesc astfel aluatul.
Textura este una sfărâmicioasă, la început, însă pe măsură ce frământați veți obține o bilă generoasă și bine legată. Am învelit această minge în folie alimentară și am dat-o la rece pentru 30 de minute.
În acest timp am pregătit umplutura.
Am tocat ceapă mărunt pe care am înăbușit-o într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline. Am adăugat mixul de ciuperci direct de la congelator (a se nota că puteți folosi și alte ciuperci dacă ați ratat colecția Deluxe). Am adăugat cimbru și am lăsat tigaia la o temperatură medie pentru aproximativ 20 de minute. Să se evapore tot lichidul din tigaie. Am amestecat smântâna cu cele 4 ouă.
*Ciupercile portobello le mai văd potrivite.
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade. Am scos aluatul din frigider și am întins o foaie potrivită pentru tava mea de tartă. Am întins foaia în tava, am îndepărtat marginile și am înțepat cu furculița din loc în loc.
Am copt crusta pentru 10 minute.
Am adăuagat amestecul de ciuperci și bilele de mozzarella, din loc în loc. Am turnat compoziția obținută din smântână și ou, apoi am introdus tava în cuptorul încins, pentru 40 de minute.
Personal, această rețeta mi se pare potrivită pentru masa de Paște, mai ales pentru persoanele care nu consumă carne sau au musafiri cu un regim vegetarian.
Aștept cu interes să îmi povestiți cum a ieșit la voi această tartă.
Alte retete de tarte, de pe blog:
Cu drag,
D
Adriana
Ce dimensiuni are tava?
Teodora Dascalu
Foarte buna!
danielaniculi
25 cm
danielaniculi
Yey! Cat mai bucur sa aud asta 🙂