BURRITO VEGAN
Cu căldurile astea e drept că nu prea ne vine să gătim mare lucru, iar vara este de cele mai multe ori sezonul salatelor, dar eu trebuie să vă spun că din când în când tot pornesc cuptorul pentru câte un desert rapid sau o porție de legume.
Acest burrito vegan este o combinație care pe mine una m-a cucerit. Este foarte adevărat că pasta de ardei (muhammara) a jucat un rol important în combinația finala de arome, așa că voi pune accent pe acest detaliu important.
Partea cea mai bună este că toate se pregătesc rapid, important este să aveți ardeii copți.
Eu am pregătit cu o zi înainte niște vinete la grătar, tot atunci am copt ardeii pe care i-am și transformat în micuțul blender împreună cu o mână de nuci trase la tigaie.
Dar să vă povestesc mai întâi despre conopidă!
Am folosit:
- 1 conopidă mică ruptă în mici buchețele
- paprika afumată
- sare
- ulei de măsline
Am condimentat conopida și am întins-o într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, am setat timerul pentru 35 de minute și am ales programul cu ventilație, temperatura 180 de grade. Dacă în ultimele 5-7 minute vi se pare că ar trebui să fie mai rumenită, măriți temperatura la 200 de grade.
Pentru pasta de ardei:
Trebuie să spun că nu este chiar muhammara, pentru că nu am folosit toate combinațiile de condimente.
Eu am prăjit o mână de nuci, apoi am mărunțit-o la blender și am adăugat 5 ardei copți (curățați de coajă și semințe), sare, câteva bobițe de coriandru, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Într-o tortilla integrală (eu am folosit o variantă de la Lidl România – snack day), am adăugat o lingură de pastă de ardei, o mână de frunze amestec pentru salată, 1 lingură de porumb din conservă și conopidă rumenită și aromată.
Am rulat și am savurat până la ultima bucățică!
Va las și o variantă video a acestui preparat. ENJOY 🙂
Noi l-am servit la cină, dar este o combinație ce merge de minune și pentru un mic dejun consistent. Aștept cu interes să primesc fotografiile voastre și să îmi povestiți cum l-ați integrat în meniu.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns