SALATĂ CU PIEPT DE RAȚĂ ȘI CARTOFI CROCANȚI

Nu vă scriu din postura de mare iubitoare a rețetelor cu carne de rață, dar din când în când mai cumpăr și o mai integrez în meniu. Pieptul de rață este foarte gustos și merge într-o gama variată de rețete nutritive, în special însoțit de piureuri de cartofi și sos.
Pulpele de rață, atunci când se întâmplă să le pun în meniu, de cele mai multe ori sunt gătite lent și servite alături de varză, dar astăzi nu e vorba despre pulpe, așa că vom reveni la discuția cu pieptul de rață.
Îmi place că la Lidl sunt ambalate câte două bucăți, mai mult decât suficient pentur o familie în care eu nu sunt mare fan, Domnul B o savurează dacă e gătită corect, iar domnișoara A nu se atinge oricum.
Pentru salata de astăzi am folosit:
- piept de rață (2 bucăți)
- 4-5 cartofi
- afine proaspete
- mix de frunze Prestigio (am folosit eu)
Pe lângă ingredientele principale am mai folosit:
- sos de soia
- sare
- piper
- boia afumată
- zeamă de lămâie
- muștar dijon

Mod de preparare:
Am început cu carnea pe care am marinat-o cu sos de soia și piper. Am lăsat-o la frigider vreme de 1 oră, abia după aceea am scos carnea, am lăsat-o să ajungă la temperatura camerei și ulterior Domnul B a pregătit-o la grătar.
Cât a stat carnea la odihnit, am curățat cartofii pe care i-am ținut în apă pentur 30 de minute.
Apoi i-am condimentat cu paprika, usturoi granulat și sare. Cartofii i-am pus în airfryer, varianta mai rapidă, dacă nu dețineți unul, merg la fel de bine în cuptor, la 180 de grade, pe hârtie de copt, amestecând când și când.
Cu cartofii în cuptor, și Domnul B care s-a ocupat de rață, am asamblat salata peste care am adăugat un dressing din muștar, sare, zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Într-un castron am amestecat salata cu afinele, apoi am împărțit în farfurii. Am adăugat și cartofii, iar la final piept de rață feliat subțire.
Atât de simplu, colorat și super gustos!

Ce spui?
Te încântă?

Cu drag,
D
Lasă un răspuns