Haide să pregătim împreună cea mai simplă rețetă de cookies fără făină, fără zahăr, dar și fără prea multă bătaie de cap. O explozie de arome tomnatice, folosind o minunăție de aliment super gustos și perfect atât pentru deserturi, cât și pentru supe, checuri sau alte mâncăruri.
E drept că trebuie să îți placă dovleacul, iar toamna cum să nu încingi cuptorul să bagi la copt dovleac pe care să îl savurezi cu nuci și miere de albine? Iar dacă ai copt prea mult dovleac și nu îți vine să-l mai mânânci ca atare, hai să vezi ce minunățiie de fursecuri poți pregăti.
Ingrediente:
- 250 g piure de dovleac copt (cu scorțișoară, nucșoară, ghimbir și anason)
- 1 banană bine coaptă
- 100 g fulgi de ovăz mărunțiți
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Dovleacul copt l-am pasat cu furculița, însă puteți folosi un blender dacă vă este mai ușor. Am adăugat și banana zdrobită cu furculița.
*Dovleacul l-am copt condimentat cu scorțișoară, nucșoară, anason și puțin ghimbir.
Într-un castron am amestecat toate ingredientele și am lăsat compoziția deoparte pentru 10 minute, cât să se lege mai bine.
Cu o lingură pentru înghețată am luat compoziție și am pus din loc în loc într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Am copt fursecurile pentru 15 minute, dintre care 10 minute la 175 de grade și 5 minute la 185 de grade Dacă vrei să-i faci mai deosebiți, atunci poți topi și niște ciocolată.
Eu am ales să-i servesc simpli.
Și iată cum poți face rai din ce ai!
Pregatești un dulce delicios, fără zahăr și fără prea multă bătaie de cap, în timp ce eviți și risipa alimentară.
Tu ce rețete ai descoperit folosind resturile alimentare?
Pentru varianta VIDEO a acestei rețete, te invit AICI. Si te mai invit să urmărești hastagul #CumSa pe Instagram, urmărind toate materialele dedicate reducerii risipei alimentare.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns