Desertul ideal în orice sezon pentru că se prezează cu aproape orice fructe. Trebuie să recunosc că preferatul meu este cel cu afine de care mă bucur vara, dar tocmai de aceea și congelez fructe să îl pot pregăti și în sezonul rece.
Deocamdată să ne oprim la acest crumble tomnatic, super aromat, dar mai ales foarte ușor de preparat.
Ingrediente:
- 5 mere
- 3 pere mărime medie
- 1 linguriță scorțișoară
- un sfert linguriță nucșoară
- un sfert linguriță cuișoare
- un sfert linguriță anason
- zeama de la 1/2 lămâie
- 70 grame unt
- 50-70 ml apă
Pentru crumble:
- 150 g frulgi de ovăz
- 100 g unt
- 1/2 linguriță scorțișoară
Vă puteți adapta condimentele în funcție de preferințe.
Mod de preparare:
Am curățat fructele de coajă, apoi le-am tăiat pe juimătate, am scos sâmburii, iar fiecare jumătate am tăiat-o în felii groase, apoi în cuburi.
Într-un castron am amestecat fructele cu zeama de lămâie și toate condimentele.
Într-o tigaie mai mare am topit untul, am adăugat fructele și apa. Eu am folosit o tigaie din gama Ingenio de la Tefal care are și un mâner detașabil, ceea ce mi-a permis să finalizez desertul în cuptor.
Am lăsat fructele la o temperatură potrivită pentru aproximativ 15 minute.
Cât timp fructele s-au înmuiat, am amestecat fulgii de ovăz cu unt. Puteți folosi un robot de bucătărie sau îi puteți amesteca cu mâna.
Am adăugat ovăzul deasupra fructelor și am mutat tigaia în cuptorul încins la 175 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
În amestecul de ovăz și unt puteți adăuga și sirop de agave dacă doriți un crumble mai dulce, mie personal mi se pare că se echilibrează foarte bine aromele, iar pentru cine dorește poate servi cu o cupă de înghețată dulce 🙂
Eu am servit acest crumble într-o coimbinație delicioasă, împreună cu ricotta și peanut butter.
Aici este și varianta VIDEO pentru această rețetă.
Cu drag,
D
Dinu
In măsură pt diabetici se pretează această rețetă?
danielaniculi
Depinde de toata alimentatia de zi cu zi, cel mai bine discutati cu medicul