Haideți să vă povestesc despre ultima rețetă cu gălbiori pe care am pregătit-o, și despre care nu mă gândeam că voi scrie pe blog, prin urmare i-am făcut doar două fotografii.
Nu pot să ratez sezonul gălbiorilor, îi ador chiar dacă nu îmi place că sunt dificili de spălat. Merită efortul pentru gustul aparte pe care îl au. Deși de cele mai multe ori îi gătesc simplu, cu puțină ceapă și usturoi, și merg de minune cu ou ochi, de această dată am zis să încerc o rețetă mai diferită care a ieșit excelentă.
Am luat două caserole de gălbiori din Lidl România și m-am apucat de treabă.
I-am spălat în cateva ape până s-au dus toate urmele de impurități, sau cel puțin așa am încercat. Apoi am lăsat gălbiorii la scurs într-o sită pentru a mai elimina din excesul de apă.
Am tocat 1 ceapă albă și 5 căței de usturoi.
Într-o tigaie am stropit cu ulei de măsline și am adăugat ceapa, împreună cu usturoiul, pe care le-am lăsat pentru 2 minute, apoi am adăugat gălbiorii și câteva roșii cherry tăiate pe jumătate.
Am lăsat la o temperatură mai mare până când s-a mai evaporat din apa lăsată.
La final am adăugat o cutie de ricotta care a dat o textură excelentă, și un gust incredibil de bun.
Am potrivit cu sare și piper după gust, am adăugat și puțin turmeric, și am servit mâncarea de gălbiori alături de orez basmati și ou înăbușit.
Îndrăznesc să spun excelent!
Cu drag,
D
Elena
Ce poftă mi-ai făcut , arată excelent. Îmi plac foarte mult gălbiorii, mai puțin spre deloc partea cu spălatul. Dar m-ai convins, mulțumesc frumos! cu ce crezi că aș putea înlocui ricotta?
Cristina
Super tare! Voi face și eu. Multumesc!
danielaniculi
Chiar este o reteta excelenta. Puteti folosi smantana, eu am zis sa folosesc ceva mai proteic si a iesit minunat asa
danielaniculi
Astept vesti