Deși eu fac parte din categoria iubitorilor de salată de vinete, sunt și parte din grupul iubitorilor de dovlecei, în orice variantă ar fi ei, iar sub forma de salată nu i-am pregătit niciodată până acum.
M-am bucurat să descopăr astfel o combinație răcoritoare, de vară, super aromată, și ca să nu mai spun cât este de lejeră dacă ar fi să ne gândim la numărul de calorii.
Este o rețetă care se incadrează în categoria rețetelor rapide, gata în mai puțin de 15 minute, așa că aveți toate motivele să o treceți și pe lista voastră.
Pentru rețeta video, vă aștept pe pagina de instagram, acolo unde sunt publicate cele mai multe rețete în acest format.
Să ne apucăm de treabă!
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- ulei de măsline
- sare
- 2 linguri iaurt grecesc
- 3 căței de usturoi
- câteva frunze de bucuios proaspăt sau busuioc uscat
Mod de preparare:
Mai întâi am tăiat dovleceii pe jumătate și am îndepărtat semințele.
Apoi i-am tăiat în bastonașe cam cât două degete, și i-am întins într-o tavă de cuptor.
I-am condimentat cu sare și i-am stropit cu ulei de măsline, apoi am introdus tava în cuptorul încins la 200 de grade pentru 12-13 minute.
După ce s-a scurs timpul, am transferat dovleceii într-un mini robot de bucătărie, am adpăugat 2 linguri de iaurt grecesc, 3 căței de usturoi, busuiocul și 2 linguri ulei de măsline.
Simplu, de vară, rapid și nutritiv 🙂
Merge de minune cu pâine prăjită, iar după ce stă puțin la frigider, este și mai gustoasă!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns