Idei de rețete cu somon sălbatic sau cum m-am jucat cu cele mai frumoase culori
1.Somon la cuptor cu cartofi noi, fenicul, sparanghel și porumb
2.Somon sockeye teriyaki servit cu orez, sparanghel, castraveți, ardei, ceapă verde și sos de soia
3.Toast cu cremă de brânză, boabe de soia, sparanghel, mărar, somon afumat și icre de somon
4.Baghetă integrală cu mozzarella di bufala, somon sălbatic, mango și ou fiert cu hălbenuș moale
5.Chiflă integrală cu brânză low fat, avocado, somon afumat și capere
Să zic eu că a trecut ceva timp de la ultima rețetă pe bază de pește. Așa că era timpul să povestim despre ultimele combinații de arome pe care le-am pregătit.
Înainte de a trece la rețete și idei, o să ne oprim puțin asupra calității sortimentului de pește.
În rețetele de astăzi o să vorbim despre peștele și fructele de mare din Alaska.
De ce?
Pentru că, capturarea peștelui în Alaska se face cu respectarea tuturor normelor ecologice. Volumul capturilor de pește este strict controlat de stat. În Alaska se lucrează fără risipă, astfel încât absolut toate măruntaiele, solzii și oasele se transformă în furaje/ îngrășăminte, iar uleiul de pește în suplimente prețioase și importante pentru sistemul imunitar.
Peștele din Alaska este o sursă ecologică de proteine, fiind un pește cu conținut scăzut de grăsimi.
Beneficiile consumului de pește sunt cunoscute, însă nu strică niciodată să mai trecem prin ele.
Peștele sălbatic este de departe cea mai sănătoasă alegere.
Peștele și fructele de mare sunt o sursă importantă de vitamina D, vitamină esențială pe care o puteam prelua cel mai sigur din pește. Deficitul de vitamina D duce la probleme de sănătate precum anxietate, depresie sau tulburări ale sistemului cardiovascular. Carența de vitamina D este cu adevărat o problemă, iar din experiența personală pot spune că nu este simplu să gestionezi toate stările apărute din pricina acestei carențe.
Peștele si fructele de mare din Alaska conțin, pe lângă vitamina D, și seleniu, vitamine B, iod, fosfor, potasiu, zinc, dar și alte vitamine și minerale.
Vorbim despre un pește 100% natural ce provine din Oceanul Pacific, acesta hrănindu-se doar cu crustacee. De aici și nivelul ridicat de proteine de calitate, iar diferența dintre un pește sălbatic și unul de acvacultură se poate face foarte ușor.
Somonul sălbatic are o culoare portocalie aprinsă, carnea este mai densă, iar gustul complet diferit.
Peștele de Alaska se găsește și în România. Acesta se vinde sub diferite mărci, precum Ocean Fish, Alfredo Sea-food, Auchan, Gastronatura, Blue Shark, Delhaize. Faptul că peștele provine din Alaska este menționat pe ambalaj.
Eu m-am jucat în bucătărie cu câteva rețete primăvăratice, iar acum să trecem la partea creativă.
Rețeta numărul 1
Somon la cuptor cu cartofi noi, fenicul, sparanghel și porumb
Ingrediente:
- 1 bucată de somon sockeye (sălbatic) – 400 grame
- 500 g cartofi noi
- 1 fenicul
- câteva fire de sparanghel
- 1 porumb fiert
Dressing din ulei de măsline, zeamă de lămâie și câteva capere
Pentru început am fiert cartofii noi, după ce i-am spălat bine. Eu ador cartofii noi și îi integrez în cât mai multe rețete în sezon.
Într-o tavă, mai generoasă, am plasat în centrul ei bucata de somon condimentat doar cu sare, cartofii scurși bine de excesul de lichid, sparanghelul, porumbul feliat și feniculul.
Am introdus tava în cuptor pentru doar 15 minute, iar la final am stropit totul cu un amestec din zeamă de lămâie, capere, sos de soia și piper.
Rezultatul? Un deliciu!
Rețeta numărul 2
Somon sockeye teriyaki servit cu orez, sparanghel, castraveți, ardei, ceapă verde și sos de soia
Una dintre rețetele care mi-a invadat imaginația atunci când m-am întâlnit cu minunata culoare a somonului sălbatic, este această combinație de arome dintre somon și restul ingredientelor de mai jos.
Ingrediente:
- 1 file somon sockeye
- sparanghel
- castraveți
- ardei kapia
- ceapă verde
- orez
- foi de alge
Pentru sos am folosit: 1 lingură sos de soia, 1 linguriță ghimbir ras, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 lingură ulei de masline, 1 linguriță sos de stridii și 1 linguriță de melasă.
Am pregătit un amestec din ingredientele pentru sos și am uns bucata de pește.
Am introdus peștele în cuptor pentru 15 minute, timp în care am feliat restul ingredientelor și am fiert orezul.
Când peștele a fost gata, iar orezul a fiert, am asamblat minunațiile într-un castron și ne-am bucurat de o experiență culinară la noi acasă, gata în 15 minute.
Aștept cu interes impresii dacă te încântă această rețetă!
Mic dejun??
Pentru că acest articol este lung și complet, m-am gândit să integrez aici și ideile pentru un mic dejun sau un brunch de Duminică, un adevărat răsfăț în aceleași culori intense, folosind de această dată un sortiment de somon salbatic afumat și caviar de somon.
La această categorie am să vă propun 3 variante încercate de noi, ambele ne-au fascinat 🙂
Varianta 1: baghetă neagră cu semințe, brânză low fat, sparanghel tras la tigaie, boabe de soia, mărar, somon afumat și caviar de somon
Varianta 2: baghetă cu mozzarella din bufala, somon sălbatic afumat, felii de mango și ou fiert cu gălbenuș moale
Varianta 3: Chiflă din făină integrală, brânză low fat, avocado, somon afumat sălbatic și capere
Desigur, bonus am degustat și clasica felie de pâine prăjită cu unt și caviar ❤️ oricând și la orice oră pot mânca așa ceva!
Tu ce varianta ai alege din cele prezentate mai sus!?
Lasă un răspuns