supa crema de ciuperci

Cremoasa, gustoasa si satioasa, cam asa este supa crema de ciuperci, adica as spune mai curand un piure de ciuperci.

Ciupercile nu sunt deloc atat de banale pe cum par, ele fiind o sursa importanta de vitamine, minerale si fibre si ajuta la cresterea nivelului de vitamina D din organism.

Printre cele mai cunoscute ciuperci ce pot avea efecte in prevenirea si chiar tratarea anumitor afectiuni ar trebui sa le mentionez pe Shiitake si Reishi sau Ganoderma.  Va suna cunoscut?  Sunt renumite ca avand proprietati antitumorale.

Dar noi  astazi vorbim despre o supa cu ciuperci champignon si galbiori proaspeti, absolut delicioasa, servita cu bruschete cu usturoi si parmezan, foarte simplu de preparat, cu un minim de ingrediente.

Ingrediente supa crema de ciuperci:

  • 400 g galbiori proaspeti
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 morcovi
  • 5- 6  catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • parmezan
  • 1 lingurita oregano uscat
  • ulei de masline

Modalitate de preparare supa crema de ciuperci:

Pentru inceput ne ocupam de ciupercute. Pe cele champignon le spalam cu grija, insa fara a fi nevoie sa le curatam.

Le taiem feliute pe toate, din care 400 de grame folosim la supa iar restul le pastram pentru a le servi pe o felie de paine frecata bine cu usturoi si stropita cu ulei de masline.

Intr-o tigaie punem ciupercile impreuna cu cateii de usturoi si oregano si lasam sa se gateasca aproximativ 7 minute, la foc potrivit. Aveti grija sa amestecati din cand in cand.

In acest timp in care ele isi fac singure treaba, ne ocupam de supa.

Punem 1,3 l de apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam morcovul taiat rondele, ardeiul si ceapa.

Nu mi-am ridicat probleme in ce dimensiuni sau forme sa tai legumele, toate ajungand la mana blenderului intr-un final. Cat priveste morcovul insa l-am feliat relativ subtire pentru a se patrunde mai repede.

Lasam legumele sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi adaugam in oala ciupercile trase la tigaie si galbiorii proaspeti. Galbiori pe care i-am spalat cu atentie in cateva ape.

Nu uitati ca aproximativ 100 de grame din ciperci le pastram pentru momentul servirii. Asta daca doriti, bineinteles 🙂

Lasam focul mai mic si punem capacul pentru a se aromatiza in tihna. Dupa 10 minute, supa este mai mult decat pregatita pentru a fi pasata cu blenderul de mana.

Dam cu blenderul pana obtinem compozitia dorita.

Pentru servire am mesterit cate o bruscheta. Pe o felie de paine usor rumenita si cand zic usor ma refer mai curand la o felie de paine incalzita, am stropit-o cu putin ulei de masline si am masat-o cu cate un catelus de usturoi, peste care am adaugat 1-2 lingurite cu ciupercute.

Va spun drept ca servita cu aceste bruschete, supa are un gust cu mult mai intens decat servita ca atare.

Feliati cateva fasii de parmezan pe deasupra sau razuiti-l si serviti cu pofta mare asa cum am facut noi.

Lingura cu lingura, este o supa pe care eu o iubesc 🙂

Daca doriti o supa mai lichida si nu o crema, pentru ca de, gusturile sunt impartite, va recomand sa adaugati 1,5 l de apa. Dar e pacat de ciupercutele acestea dragalase sa nu fie tratate ca atare.

Pentru doritori se poate servi cu smantana lichida, adaugata in momentul servirii. Pentru noi, parmezanul a fost insa cea mai buna alegere.

Cu tot dragul,

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
FILE DE CRAP LA ABURI, CEA MAI SĂNĂTOASĂ TEHNICĂ DE GĂTIRE Gătitul la aburi este cea mai sănătoasă tehnică de gătire și una din cele mai bune metode de preparare a alimentelor.De ce este sănătos gătitul la aburi și cum am ales produsul potrivitÎn primul...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...