Deși minestrone este o combinație de legume de sezon și paste făinoase, eu am schimbat pastele cu niște cartofi noi de la piață, dar tot minestrone îi spun. I-am mai pus puțin chorizo, pentru că nu am rezistat tentației din Săptămâna Iberică de la Lidl România, am tocat și câteva frunze de țelină și pătrunjel proaspăt, apoi ne-am așezat la masă.
Cea mai sănătoasă porție de mâncare este supa/ciorba, pentru că este un mix din multe legume, care se gătește rapid, motiv pentru care se păstrează toți nutrienții.
Ingrediente:
- 2 cepe roșii
- 4 căței de usturoi
- 1 țelină mică cu tot cu frunze
- 3 morcovi
- 150 g cârnat chorizo
- 2 dovlecei
- 1 conservă roșii Cirio (400 g)
- 1 l apă (ideal este să aveți supă de pui)
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Am curățat chorizo și apoi l-am feliat subțire. Într-o oală de ciorbă am pus cârnatul și l-am lăsat la foc mic să se gătească pentru 3 minute a un foc moderat, atât cât să îi permită să-și lase grăsimea în vas, fără să se prăjească.
Am scos feliile de chorizo pe o farfurie și am adăugat în oală ceapa tocată mărunt, usturoiul feliat, țelina tăiată cuburi și morcovul tăiat rondele. Am folosit de la țelină și 3 tije pe care le-am tocat și le-am adăugat în vas.
Dacă nu este de ajuns grăsimea lăsată de la chorizo, completați cu 1-2 linguri de ulei de măsline sau ce ulei folosiți voi la gătit.
Cât s-au înăbușit legumele, am tocat dovlecelul în cuburi relativ mari, la fel și cartofii, apoi le-am pus în oală, împreună cu chorizo și am acoperit cu apa fierbinte.
După ce cartoful a fost aproape gata (10-12 minute), am adăugat roșiile din conservă și câteva frunze de țelină.
Am mai lăsat supa să clocotească 5 minute și asta este tot.
Înainte de servire am adăugat pătrunjel proaspăt tocat, iar Domnul B a dorit și o ceapa verde alături 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns