25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Astăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le „Dîner en Blanc”, popularul picnic de tip pop-up în stil parizian, caracterizat prin faimosul sau cod de îmbrăcăminte albă, ce va avea loc în Bucureşti pentru prima dată. Frumosul eveniment are loc joi, 24 august, de la ora 18:00, locaţia este TOP SECRET, va fi dezvăluită de către organizatori cu 1 oră înainte de începerea evenimentului. God, o să fim mulți acolo, SPER!
Până a început conferința, am socializat cu oameni cu care doar la acest gen de evenimente mă întâlnesc. Prima întrebare, înainte de „ce faci?” care credeți că a fost? Cum reziști mă fără zahăr?????
Mă repet, trebuie să mă repet! Nu am nicio problemă cu zahărul, nu poftesc la nimic dulce, m-am educat pe latura asta în urmă cu ceva ani. Acum mă educ la cumpărături, sunt mult mai atentă la ceea ce cumpăr, pentru că din păcate majoritatea produselor ambalate de pe rafturi au în lista de ingrediente o formă de zahăr/îndulcitor.
Nu beau sucuri, ocazional câte un cocktail, plăcerea mea stă în paharul de vin roșu sau șampanie, la care am renunțat în aceste 30 de zile.
Alte scăpări cu zahăr adăugat erau gustările la voia întâmplării!
De aceea astăzi am pregătit un set de 5 gustărele rapide și delicioase ce se pot consuma în locul produselor gata ambalate și procesate.
- Budincă de chia cu fructe și lapte vegetal neîndulcit
- Felii de banană cu semințe și fulgi de cocos
- Fâșii de morcov cu humus sau unt de arahide
- Nuci de orice fel
- Fructe proaspete cu indice glicemic mic
Una din gustările consistente pe care o recomand este budinca de chia cu lapte vegetal și fructe.
Semințele de chia conţin:
- de cinci ori mai mult calciu decât laptele;
- de trei ori mai mulți antioxidanți decât afinele;
- de trei ori mai mult fier decât spanacul;
- de două ori mai multe proteine decât orice alte boabe;
Folosind 100 ml lapte de migdale și 2 linguri de semințe se poate prepara o delicioasă budincă. Adăugați un fruct la alegere dintre kiwi, câteva cuburi de mango sau fructe de pădure. Lăsați budinca pe timpul nopții la frigider și luați-o la birou a doua zi. Va fi cu mult mai gustoasă decât celebrele merdenele sau covrigi de la metrou. Mierea de albine vă poate ajuta, vă zic din experiența Domnului B care apreciază toate deserturile raw pe care le stropește suplimentar cu miere de albine (dintr-o sursă sigură)
Dacă o banană consumată ca atare ți se pare banală, feliaz-o, presară-i deasupra câteva semințe și profită de o gustare super delicioasă.
Din categoria legumelor, morcovul cred că este cel mai practic. Taie câteva fâșii și întinde un humus preparat în casă sau un unt de arahide. Este o gustare simplă și delicioasă.
Nu ai altceva la îndemână? Încearcă să ai grijă tot timpul să ai o pungă cu nuci de orice fel prin casă, prin torpedou, birou. Câteva nuci savurate încet îți vor liniști senzația de foame și te vor reține din a gusta orice prostioară.
Altă gustare delicioasă, practică și ideală mai ales pe timpul verii: fructe de pădure, zmeură, mure, coacăze, afine. Profită de magia verii și de fructele din belșug. Caisele, pepenele sau rodia sunt o altă categorie de fructe delicioase pentru o gustare rapidă.
Acum că am clarificat câteva gustări să trecem la meniul zilei 25
Mic dejun: smoothie cu spanac, pudră din iarbă de grâu, lapte de migdale și banană
Prânz: supă cremă de roșii, cu roșii din belșug, semințe și busuioc
Gustare: suc de morcoc cu lămâie și ananas
Cină: fritptură de vită la cuptor cu ciuperci și salată de baby spanac
Pentru smoothie am folosit 250 ml lapte de migdale (preparat la storcatărul cu ax melcat) o mână de baby spananc, 1 lingură de pudră din iarbă de grâu și 1/2 banană.
Masa de prânz am primit-o de la Raluca, care a făcut o supă cremă de roșii cu roșii aduse de la grădină și în care nu a pus zahăr deși în rețetă scria. Zahărul se pune pentru a neutraliza aciditatea roșiilor, și eu puneam 1 linguriță de zahăr, dar am apreciat atenția și am savurat o minunată supă și 1 felie de pâine cu parmezan și usturoi, nu știu ce să zic, azi am antrenament deci mi-am permis 🙂
Pentru gustare am făcut un suc presat la rece din 2 morcovi, 1 lămâie și 1 felie de ananas. Am făcut pofta si copilelor și uite așa ne-am cinstit cu vitamine.
Pentru cină am pregătit o friptură de vită marinată de ieri cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Am gătit-o lent la 150 de grade timp de 4 ore, împreună cu 500 g ciuperci.
Astăzi mi s-a atras atenția că nu râd mai mult în selfie-uri. La asta nu m-am gândit până acum, deși sunt un om care râde super colorat, isteric și din orice… în fotografii zâmbesc așa cum zâmbesc dintotdeauna.
Vă las aici și varianta color a fotografiei de mai sus.
De reținut și de repetat în gând 🙂
Cu drag,
D
serban georgeta
eu sunt deja la 2 ani si jumatat fara ,zahar,miere si alti indulcitori
danielaniculi
Wow, felicitari! Bnuiesc ca vorbim si de zaharul adaugat, despre el este vorba, zaharul adaugat si ascuns din alimente.