Atelierele de gătit #FărăZahărAdăugat
Sâmbătă, 10 Martie 2018, am organizat la Kuxa Events evenimentul pe care mi-l conturam de ceva timp, dar tot amânam momentul până când ocazia potrivită avea să fie.
S-a întâmplat să aleg luna Martie (pur întâmplător) deși este luna în care am lansat blogul, iar anul acesta chiar am aniversat 3 ani. Am sărbătorit așa cum era corect, cu o frumoasă întâlnire cu comunitatea Food for your soul.
Pentru că am planificat deja o serie de Ateliere de gătit #fărăzahăadăugat pe care să le susțin pentru comunitate, în această ediție am avut ca subiect deserturile fără zahăr.
În iunie 2017 am început proiectul meu de suflet #FărăZahărAdăugat, a început cu un jurnal, cu meniuri zilnice timp de 60 de zile, o adevărată călătorie care m-a schimbat complet. De la starea de bine până la aspectul fizic, totul s-a schimbat, iar atunci mi-am dat seama că nu vreau să mă opresc după câteva zile, că vreau să descopăr mai mult despre ce înseamnă acest stil de viață, mai multe despre alimentația echilibrată.
Atunci m-am decis să mă înscriu la un curs de nutriție, iar pe perioada cursului mi-am dorit să aprofundez tot mai mult, am început să introduc sportul într-un mod mult mai controlat și disciplinat coroborat cu alimentația potrivită, iar după toate schimbările și după tot interesul cititorilor pe acest subiect am considerat că a venit momentul să transmit informația într-un cadru diferit.
Ateliere de gătit fără zahăr adăugat sunt principala mea preocupare în acest moment, iar subiectele sunt nenumărate 🙂 Numai eu știu ce de surprize vă mai așteaptă.
Până una alta să vă povestesc cum a fost la prima ediție 🙂
Emoție, bucurie și entuziasm, toate amestecate cu cele mai aromate ingrediente!
Locul de întâlnire a fost la Kuxa, acolo unde eu m-am dus din timp pentru a pregăti fiecare banc de lucru cu ingredientele necesare fiecărei rețete.
Am avut de gătit 3 rețete de pe blog, iar pentru a mă asigura că gustul va fi cel pe care îl știu eu din propria mea bucătărie, am pus la dispoziție cele mai bune ingrediente, cu ajutorul prietenilor de la Vegis.ro, cărora le mulțumesc încă o dată că s-au alăturat acestui atelier pentru a susține un stil de viață echilibrat și sănătos!
Întotdeauna am spus că ingredientele fac diferența, iar eu pun mare accent pe ceea ce folosesc atât în bucătăria de acasă, cât și în cadrul acestor întâlniri.
Am pregătit toate alimentele pentru cele 5 echipe, așa că atunci când au sosit fetele, am folosit partea de început pentru sa savura o cafea și pentru o mică gustare cât să începem atelierul în forță. Practice, sățioase și versatile, panitele crocante de la FINN CRISP au fost prezentă și în acest context.
După ce ne-am acomdat, ne-am intrat în ritm și am trecut la treabă, yeeeii, primul atelier deja se desfășura impecabil!
Nu am fost foarte surprinsă de faptul că s-au format imediat echipele, mi s-a părut că a fost o chimie fantastică, ceea ce era de așteptat dacă ne gândim că vorbeam aceeași limbă (așa cum chiar ele mi-au spus)
Am avut 3 rețete diferite, pentru care ne-am folosit de tehnologia pusă la dispoziție de Tefal!De la blendere de mână, blendere mai voluminioase și până la minunatele tigăi speciale pentru clătite care au fost atracția principală! Una din rețete a fost cea de clătite vegane, o rețetă super apreciată atât în mediul online cât și la atelier.
*Vreau să precizez și să rețineți un aspect foarte important!
Ceea ce vedeți în tigaie nu este ulei, pentru că tigările tefal sunt special concepute încât să nu fie nevoie de ulei! Am picurat un strop de ulei de cocos pentru că mie îmi place foarte mult aroma ce o oferă preparatului!
Cel mai mult mi-a plăcut modul în care reacționau fetele atunci când ne apucam să pregătim câte o rețetă și realizau cât a fost de simplu de preparat și, Dumnezeule mare, cât părea atât de complicat.
Am început cu un mousse vegan, acela care a cam zdruncinat canalele de socializare de când l-am postat.
Acest mousse fără zahăr, dar al cărui gust surprins plăcut multe papile gustative.
Ne-am distrat la partea de pancakes, iar creativitatea fetelor și-a spus cuvântul, s-au întrecut în a face fel și fel de dimensiuni/ plating-uri și decoruri, cel mai important este că nu a rămas nicio clătită în plus :))
Am avut ciocolată, am avut clătite, așa că trebuia să avem si bomboane, iar cum bomboanele raw cu nucă de cocos sunt o sursă delicioasă de desert cu care îți poți potoli pofta de dulce, am zis că se integrează la fel de bine în cadrul atelierului.
Cea mai frumoasă experiență
Pentru mine, acest atelier, a fost una din cele mai frumoase experiențe din ultima perioada, a fost ziua în care am realizat că această activitate îmi aduce o satisfacție pe care nu o pot descrie în cuvinte.
Ediția I, din cadrul acestor ateliere de gătit, mi-a confirmat că entuziasmul oamenilor care mă urmăresc este același și dincolo de mediul virtual, că există un interes real pentru alimentația echilibrată și pentru eliminarea zahărului din alimentație și că aceste ateliere sunt cea mai bună decizie pe care puteam să o iau pe acest subiect!
Ce se întâmplă în cadrul unui astfel de atelier?
- Gătim împreună și descoperim cum câteva ingrediente simple pot fi folosite în rețete spectaculos de delicioase
- Discutăm despre ceea ce înseamnă un stil de viață fără zahăr adăugat
- Dezbatem împreună cum îți poți controla pofta de dulciuri cu gustări simple
- Gătim preparate simple folosind ingrediente de sezon
- Ne distrăm și ne relaxăm într-o atmosferă elegantă
Încă o dată trebuie să multumesc partenerilor care au fost alături de mine la această ediție și cei ce au făcut posibilă această frumoasă întâlnire.
Ei sunt cei ce au ales să susțină acest proiect și să creadă în el la fel de tare cum cred și eu:
- Vegis.ro
- Tefal
- Maresi (Finn CRISP)
Aștept cu mare interes să ne cunoaștem și să vii și tu la unul din Atelierele ce vor urma. Se anunță idei savuroase!
Cu drag, D
Ana
Si uite asa, ne starnesti interesul si abia asteptam urmatorul atelier! Felicitari!! ❤️❤️❤️❤️
danielaniculi
Pai, sa ramaneti cu focus pe pagina si pe blog pentru ca ce urmeaza va fi minunat!