ÎNGHEȚATĂ CU IAURT ȘI FRUCTE DE PĂDURE
Nici nu a venit bine căldură că deja eu trebuie să fac înghețată de cel puțin 3 ori pe săptămână. După cum spune Alexia ”mama, am să leșin dacă nu mănânc acum o înghețată făcută de tine”
Asta este manipularea maximă. Adică ti-o dă direct în corason. A se remarca câtă manipulare la un loc. Leșin, adică eu deja trebuie să fiu panicată și deja mi-a captat atenția. Apoi ”înghețată făcută de tine”. Aici e lovitură directă, nu are nici cea mai mică urmă de îndoială că aș putea refuza asemenea solicitare.
Înainte de a scoate lactatele din alimentația ei, majoritatea înghețatelor erau cu iaurt sau mascarpone + fructe de pădure congelate. Rețeta de astăzi este una tot cu iaurt, pentru că ce credeți, am făcut înghețată pentru mine și Domnul B și am ținut-o ascunsă bine la congelator. Pentru ea fac rețeta de aici, cea raw cu fructe de pădure.
Să sperăm că atunci când va crește nu va intra pe blog să caute fix această rețetă și să ne afle ce obraznici am fost!
Ideea este simplă și nu ai nevoie decât de o mână de ingrediente după cum urmează:
- 1 kg iaurt grecesc (eu am folosit 10 %)
- 2 linguri miere de albine ( +/- după preferință)
- 400 g afine
- 400 g zmeură
- fulgi de cocos
- nuci pecan (opțional)
- sucul de la jumătate de lămâie verde
Mod de preparare:
Am amestecat iaurtul cu zeama de lămâie verde și mierea de albine, apoi am trecut cu blenderul prin amestec pentru o textura super fină și mult mai cremoasă.
Am tapetat o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și am turnat amestecul de iaurt, apoi am presărat fructele de pădure. Fructele pot fi mai multe sau mai puține, după gust.
Tava se lasă la congelator pentru aproximativ 3 ore, însă ținută mai mult atunci compoziția se va întpri mult prea rău. Mie mi s-a părut ideală după 3 ore 🙂
Se taie ușor cu un cuțit, iar gustul este minunat!
*Mierea se poate elimina, eu am pus mult mai puțină, doar pentru o tentă dulceagă.
*Iaurtul poate fi și varianta dietetică 2%. Eu nu mă feresc să folosesc 10 %
Înainte de a o servi eu am presărat foarte putin ness și a fost senzațional! Acum na, ce să zic, gusturile nu se discută, poate nu place la toată lumea, dar e un pont bun 🙂
Este un desert proteic, simplu, fără zahăr. Un desert ce este la îndemâna oricum și care poate fi folosit ca topping pentru pancakes, pentru crumble sau alte prăjituri.
Cu drag,
D
Grosu Mihaela
Arată….delicios . Am să incerc și eu….pentru că e incredibil de ușor de făcut! Multumim.
danielaniculi
Super!!! Astept impresii! Spor
Dorina
Talentata noastră Dana, mulțumim! O idee geniala pt copiii noștri! Spune-mi, te rog, sa nu greșesc: la frigider sau la congelator tava?
danielaniculi
La congelator! Iti multumesc din inima ❤️
Cel mai bun e cam la doua ore dupa ce a intrat in congelator, apoi daca sta prea mult trebuie tinut mai mult la temperatura camerei ca sa fie ok.