UITE CUM SĂ FACI BANANA BREAD CU GUST INTENS DE CAFEA
Pe timp de vară se pare că activitatea mea se împarte între centrul de echitație și bucătărie. Adevărul este că era cazul să ne ocupăm de treburi mai seriose după cele două vacanțe avute de când a început vara.
Atunci când ai de petrecut două ore pe drum, cu copilul în mașină, este exclus să pleci fără gustări la tine. Când spun gustări mă refer la gustări care să fie pe cât de gustoase, pe atât de hrănitoare. După cum bine știi, nu suntem genul de familie care să cumpere prea mulți covrigei, chips-uri sau alte minuni.
Am făcut banana bread fără gluten pentru că am cumpărat un mix special din făină de mei și tapioca. Și de ce să nu spun, aș fi vrut să mai cumpăr făină de migdale, dar am regăsit un preț mult prea mare în magazin și m-am reorientat rapid.
Pentru banana bread am folosit urmatoarele ingrediente:
- 3 ouă
- 250 g făină fără gluten (mix)
- 150 g unt
- 2 banane (mai mari sau 3 ai mici)
- 1 shot espresso
- 2 lingurițe scorțișoară
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 linguri zemă de lămâie
- 1 praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 mână de nuci (pecan sau nucă românească)
Dacă ai bobițe de cacao le poți folosi cu mare succes.
Ca îndulcitor suplimentar, mierea sau stevia sunt surse excelente. Eu am folosit doar bananele.
Mod de preparare:
Făina am dat-o o dată prin sită, apoi am amestecat-o cu sarea și praful de copt.
Într-un ibric am topit untul și l-am lăsat să se răcească, iar bananele le-am pasat cu furculița.
Am bătut bine ouăle cu un tel, apoi am adăugat restul ingredientelor lichide: untul, bananele, lămâia, cafeaua răcită etc.
Am adăugat făina și restul ingredientelor (scorțișoara, nucile)
Am amestecat compoziția cu o spatulă și am turnat-o într-o formă de chec. Eu am folosit o formă din silicon care mi se pare foarte practică. Dacă nu ai o forma de silicon, poți tapeta cu hârtie de copt o formă clasică.
Foarte important ca înainte de a introduce checul în cuptor, acesta să fi fost preîncălzit la 170 de grade.
Am lăsat checul în jur de 45 de minute, timp în care a prins o frumoasă culoare aurie.
El este foarte gustos servit așa simplu, însă eu m-am jucat cu o cremă de caju după cum urmează:
Am hidratat 150 g caju, apoi l-am scurs de apă și l-am băgat la blender cu 2 linguri de cremă de cocos, 1 linguriță de ness și 1/2 linguriță stevia. Am ținut blenderul activ până când crema a fost una cu o textură potrivită pentru a fi întinsă pe o felie de chec.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns