Pate de linte
Deși ne plac aceste texturi și combinații de arome, ei bine, nu prea fac atât de des pate. Ultimul pate făcut este acesta și este din linte galbenă. La fiecare rețetă am tendința să spun că este cea mai bună din ce am testat și apoi mă gândesc că de fapt fiecare rețetă este aparte și bună în felul ei.
Felul în care Domnul B reactionează la astfel de preparate mă impulsionează să le clasez în top de fiecare dată. Are o vorbă care mă unge la suflet:
”Asta să o treci în meniu”
La urma urmei, cât timp există diversitate în meniu eu zic că este bine și asta ne face să apreciem și mai mult preparatele ce ne ies din bucătărie.
Acest pate de linte ne-a cucerit pe amândoi, cumva se bate cu humusul, dar din punctul meu de vedere sunt total diferite și fiecare în parte îmi place și îl savurez la fel.
Am cumpărat linte galbenă într-o după amiază când plasam o comandă online. Căutând lintea neagră am dat peste un sortiment de linte galbenă care arăta minunat. În mod normal cumpăr lintea roșie sau verde, dar galbenă a fost prima oară.
DIntr-un pachet am mai folosit la o supă și acum pentru pate. Bineînțeles că abia aștept să mai cumpăr pentru aceeași rețetă 🙂 Pentru un minunat și gustos pate de linte!
Ingrediente:
- 200 g linte galbenă
- 1 ceapă roșie
- 12 nuci
- câteva boabe de coriandru
- 1/4 linguriță turmeric sau mai mult dacă îl adori
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- sare
- un strop de piper
- ulei de măsline (3-4 linguri)
- zeamă de lămâie după gust
Mod de preparare:
Ce îmi place cel mai mult la linte?
Fierbe foarte repede, de aceea este printre alimentele ce le recomand clienților de pe nutriție. O ai tot timpul în dulap, te salvează în câteva minute și nu doar că este sățioasă, lintea este foarte nutritivă.
După ce lintea a fiert (în aproximativ 15 minute) se lasă la scurs într-o sită, păstrând o ceașcă de lichid.
Într-o tigaie am amestecat nucile și ceapa roșie tăiată, le-am ținut 2 minute la foc mic, apoi am adăugat lintea.
După 5 minute am transferat compoziția în vasul blenderului și am adăugat condimentele, zeama de lămâie și uleiul de măsline. După caz se mai poate subția cu zeama păstrată de la linte. Eu nu am vrut să folosesc o cantitate prea mare de ulei.
Aromele se potrivesc după gustul fiecăruia. Poate vei dori mai multă lămâie sau poate vrei să renunți la coriandru deși va da un gust minunat! Poate vei dori mai mult piper, simte-te liber să te joci în bucătărie în căutarea gustului ce ți se potrivește ție.
Perfect este altceva pentru fiecare în parte!
Poftă bună!
Să nu uit, eu am servit cu morcovi cruzi 🙂
Un pate de linte ce poate fi servit cu succes și la petreceri, în locul produselor din comerț. Cu același pate de linte se poate unge o lipie în care se pot adăuga și alte legume.
Cu drag,
D
Dorina
Dana, o fi la fel de bun și cu linte roșie? Am o punga ratacita prin cămara și nu as vrea sa se invecheasca 🙂
Multumesc
danielaniculi
Eu cred ca da, gustul de linte este cam acelasi. In plus e apropiata ca si culoare, nu e ca si cum ai vrea sa faci cu linte neagra. Astept vesti
cristina butunoi
Multumesc .org reteta. Super buna!
danielaniculi
Si eu multumesc pt feedback!!
Alexandra
Maine fac si eu. Am cumparat linte cu gandul la tine , dar am gasit doar linte rosie la borcan din pacate si verde daca nu ma insel uscata .uitasem ca in reteta e linte galbena .
danielaniculi
Merge si cu linte rosie, asta sa fie problema! Eu stau aici si astept vesti, cum a iesit?
Alexandra Clark
Buna ziua! In ce moment adaugati fulgii de drojdie inactiva? Se poate si fara ei? As incerca reteta si e singurul lucru pe care nu il am deja in casa 😀 🙂
danielaniculi
Buna ziua. Nu este musai sa fie si fulgii. Ei aduc un plus de aroma dar daca nu aveti merge si fara 🙂
Anonim
Buna, am o intrebare: ce sunt fulgii de drojdie inaktive?
Anonim
din dal ,cum se numeste in fapt lintea dalbena încercați si dal tharka. o supa hindusă servită cu raita de iaurt si naan.
danielaniculi
Mmm, ce bine suna. Eu am mai facut dal de linte si am servit cu coriandru si ou inabusit.
danielaniculi
Un fel de supliment bogat in vitamine si minerale, folosit frecvent in bucataria vegana, aduce aport de gust si nutrienti in preparate
Pintea
In tigaie se pune ulei, in afară de ceapa si nuci?
danielaniculi
2-3 pufuri de ulei de masline
Angi
Buna ziua,
Este foarte buna.
Mulțumesc mult pt retete si pt tot efortul pe care il depui pt a ne aduce noutati in materie de mâncare ❤️❤️❤️
danielaniculi
Buna ziua si multumesc pentru feedback! Ma bucura enorm. Sanatate si ganduri bune in noul an