BANANA BREAD, VARIANTA PROTEICĂ
Nu ar fi prima rețetă de banana bread pe care o scriu pe blog, dar poate fi cea mai interesantă dintre tot ce am scris până acum.
Am pregătit banana bread special pentru o filmare cu echipa de la Neatza cu Răzvan și Dani, iar cu un click aici puteți vedea și voi înregistrarea.
Subiectul a fost #tucemanancilabirou și m-am bucurat nespus să amintesc de acest proiect atât de drag mie, un proiect pe care îț cunoașteți și voi de ceva timp și la care nu am renunțat cu atât mai mult cu cât atelierele de gătit organizate pentru zona de corporate au ca scop educația alimentară în rândul angajaților. Să învățăm să ne hrănim corespunzător pe parcursul zilei și să luam în serios masa de prânz pentru că este combustibilul nostru.
Dar despre ce mâncăm la birou și despre ateliere de gătit puteți citi în categoriile special dedicate.
Acum vreau să vă las această rețetă de banana bread și nu doar pentru că a fost savurată de către echipa de filmare, ci pentru că a fost o combinație de arome foarte reușită!
Ingrediente:
- 3 ouă
- 2 albușuri
- 120 g fulgi ovăz mărunțiți
- 2 linguri făină de migdale
- 2 banane
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguri ulei de cocos/unt topit
- 1 cupă proteină vegană (cu aromă de alune de pădure am folosit eu)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță unt de arahide (opțional)
- 1 ceașscă zmeură
Pentru cremă:
- 150 g mascarpone
- 2 linguri zeamă de limetă
- 1 lingură smântână lichidă
Mod de preparare:
Am preîncăzlit cuptorul la 190 de grade și am tapetat cu hârtie de copt o formă de chec.
Am bătut ouăle cu un tel, iar banana am zdrobit-o cu furculița. Am adăugat untul (în cazul meu) și am completat cu restul ingredientelor, mai puțin zmeura și untul de arahide.
Am turnat compoziția în vas, iar zmeura am adăugat-o din loc în loc.
Am introdus forma în cuptor și am lăsat pentru 40 de minute. Bine,am înfipt și eu o scobitoare să văd cum stă treaba la interior.
La aceste deserturi care nu sunt deloc clasice lucrurile sunt mai simple, iar gustul irezistibil, însă cel mai important este că acest gen de deserturi vin și cu un pachet de nutrienți.
A combina făină albă cu zahăr rafinat este ceva, este un ceva ce te fascinează probabil, dar este doar senzația plăcută pe moment, în timp ce un desert în care ne-am folosit de ingrediente ce aduc nutrienți în organism, ne bucurăm de aceeași senzație plăcută pentru că servim un desert bun, dar care ne aduce și ceva beneficii și nu e chiar degeaba așa.
După ce checul s-a răcit complet i-am adăugat crema. Mascarpone lăsat la temperatura camerei, l-am amesteca cu smântâna lichidă și sucul de limetă. Am adăugat un start generos, iar pentru a arăta și mai frumos la filmare am amestecat o mână de nuci cu scorțișoară și 1 linguriță de miere, le-am caramelizat puțin și le-am adăugat deasupra.
În varianta mea de acasă renunț și la mascarpone și la nuci, pentru a mai elimina din calorii. Noi îl savurăm simplu 🙂
Cu drag,
D
Anonim
Cu ce putem inlocui cupa proteica? Putem sari peste? Multumesc
danielaniculi
Buna. Merge si fara, nu este obligatorie
Carmen
Mi-a iesit foarte bun. Am folosit faina de ovaz in loc de fulgi de ovaz si afine congrlate in loc de zmeura. Un deliciu. Multumim pentru retete.
danielaniculi
Cat de bine suna varianta ta!! ❤️❤️ Super! Ma bucura ce aud