Mărturisesc că nici eu nu mă așteptam să combin ingrediente atât de diferite într-un singur preparat, mai exact acest chec cu dovlecel și fistic, dar care conține și banană, caise deshidratate și o cremă de mascarpone cu lămâie la final.
Dar cum nu esta prima dată când spun, iată-mă cum mă repet că nu mă feresc să experimentez tot felul de arome și să îmi dau seama ce îmi place mai mult. Ador diversitatea în bucătărie și mă bucur, doamne cât mă bucur, că o apreciază și Domnul B… altfel nu știu câte feluri de mâncare ar fi trebuit să gătesc ca să mulțumesc pe toată lumea.
Acest chec, de fapt povestea acestui chec a început de la dovlecelul dat pe răzătoare pentru chiftelele de dovlecel și telemea.
Mă tenta de ceva timp să încerc un chec cu fistic, așa că am zis să fie și cu fistic și cu dovlecel, ca la shaorma, cu de toate, după cum urmează!
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 banană
- 90 g fulgi de ovăz mărunțiți
- 2 linguri făină integrală
- 1 lingură miere de albine (sau 2)
- 5 caise deshidratate și tocate
- 1 linguriță praf de copt
- 1 mână fistic
- 1 dovlecel dat pe răzătoare și scurs bine de excesul de lichid
Mod de preparare:
Am tapetat cu hțrtie de copt o tavă pentru chec și am preîncălzit cuptorul la 190 de grade.
Într-un bol am amestecat ovăzul cu praful de copt, caisele și făina integrală.
Într-un alt bol am bătut ouăle și am adăugat banana pasată cu furculița și mierea de albine. Am combinat cele două amestecuri într-un singur bol, am adăugat dovlecel scurs și am încorporat și fisticul.
Compoziția am turnat-o în forma pregătită apoi am lăsat în cuptor pentru 40 de minute. Timpul poate varia între 35 și 40 de minute, teoretc dacă a trecut testul cu scobitoarea, iar aceasta iese curată, atunci este gata, în plus va căpăta o culoare aurie deasupra.
Pentru cine dorește crema de mascarpone, am amestecat o cutie de 250 g mascarpone cu 2 linguri de zeamă de lămâie și 1 lingură de smântână lichidă. Crema am adăugat-o după ce checul s-a răcit complet.
Am mai presărat încă o mână de fisic pe deasupa, puțină coajă de lămâie (din aceea din gama de lămâi netratate chimic) și s-a termiat atât de repede că nici nu am realizat că a fost la mine în casă :))
Acesta este un chec pe care sigur, sigur, am să-l mai fac fără să mai adaug și altceva!
Cu drag,
D
Anonim
Buna, Daniela,
Dovlecelul e dovlecel alb sau pot folosi si zucchini ?
Multumesc,
Ioana.
danielaniculi
Buna. Merge si zuchhini, folosim ce avem in perioada asta 🙂 am pe blog si varianta de chec cu zucchini daca te ajuta ca idee 🙂
Anonim
Faina integrala ar trebui sa fie Amara?
Intreb ptr ca preparatul meu a ieșit amărui!!!
danielaniculi
Are un gust diferit, dar mai curand zic eu ca dovleceul a fost amarui 🙁 se poate intampla si asta